DODIK O SRAMNOJ ODLUCI SUDA BiH: Poslata poruka da je dozvoljeno ubijati Srbe, imate video u kom Dudaković naređuje zločine

Novosti online

27. 04. 2023. u 15:27

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je odlukom Suda BiH da odbije zahtev Tužilaštva za određivanje pritvora nekadašnjem komandantu Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifu Dudakoviću, optuženom za ratni zločin nad srpskim civilima, poslata poruka da je dozvoljeno ubijati Srbe uprkos postojanju brojnih dokaza o počinjenim zločinima.

ДОДИК О СРАМНОЈ ОДЛУЦИ СУДА БиХ: Послата порука да је дозвољено убијати Србе, имате видео у ком Дудаковић наређује злочине

Foto S. Mišljenović

- Imate dokaze, imate video u kojem kaže da se pobije i popali sve što je srpsko, a još sada drži predavanje Srbiji i kako Srbija treba da se ponaša. Čak i to nije dovoljno da mu odrede pritvor - rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem.

Istakao je da je ovo samo jedan u nizu primera nekorektnog odnosa BiH prema Srbima, ali i Srbiji, te podsetio na slučaj uzdržanog glasa BiH kada se odlučivalo o prijemu samoproglašenog "Kosova" u Savet Evrope.

Sud BiH odbio je danas kao neosnovan predlog Tužilaštva BiH za ukidanje izrečenih mera zabrane i određivanje pritvora nekadašnjem komandantu Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifu Dudakoviću, kojeg optužnica tereti za ratni zločin nad srpskim civilima.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista