REPUBLIKA SRPSKA ZNA KO SU JOJ NEPRIJATELJI Dodik poručio: Nema vizne liberalizacije sa tzv. Kosovom

Novosti Onlajn

19. 04. 2023. u 14:31

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je nekadašnji komandant Petog korpusa takozvane Armije BiH Atif Dudaković ratni zločinac koji je ubijao Srbe i da Srpska zna ko su joj neprijatelji.

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЗНА КО СУ ЈОЈ НЕПРИЈАТЕЉИ Додик поручио: Нема визне либерализације са тзв. Косовом

Foto: J. L.

- Dudaković je ubijao Srbe bez razloga i izvan kodeksa ponašanja profesionalnih vojnika naređivao da se ubijaju civili i da se pale kuće. Naređivao je da sve srpsko bude spaljeno. Zar on da drži predavanje ko su neprijatelji? - upitao je Dodik.

Komentarišući Dudakovićevu izjavu da "patriote sve pamte i znaju ko su im neprijatelji", Dodik je rekao da se zna na koga je Dudaković mislio kada je govorio o neprijateljima.

- On nam drži predavanje ko je zločinac i neprijatelj i zato takva BiH nema razloga da postoji. Najbolje bi za Srbe, Bošnjake i Hrvate bilo da se raziđemo i pokušamo da na onome čime upravljamo izgradimo neku zajednicu koja bi funkcionisala u miru - naveo je Dodik, prnela je RTRS.

Upitao je i da li je Sarajevo mesto u kome treba da se okupljamo, bez obzira na to što u tom gradu ima dobrih ljudi.

BiH neće imati viznu liberalizaciju sa tzv. Kosovom

On je rekao i da BiH neće imati viznu liberalizaciju sa tzv. Kosovom.

Dodik je istakao da je juče u Srbiji čuo ciničan prigovor po kojem će svi Albanci otići sa tzv. Kosova čim vizna liberalizacija stupi na snagu.

- To je licemerje Zapada koji pokušava da kroz pregovore sa Beogradom dođe do toga da se kao navodno nešto normalizuje, a onda sami unilateralno donose takve mere - kazao je Dodik, prenela je RTRS.

BONUS VIDEO: Otkriven spomenik Meši Selimoviću - Svečanost na Vidovdan u Andrićgradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)