DUGOGODIŠNJI PROBLEMI MEŠTANA TREBINJSKOG NASELJA GORICA Automobili uleću u u dvorišta, na ulici niko bezbedan

D.Curać

18. 04. 2023. u 16:27

STANOVNICI Ulice Nikšićki put u trebinjskom naselju Gorica žive u stalnoj opasnosti od uletanja automobila u dvorišta, a samo u poslednja 24 časa zabeležene su tri saobraćajne nezgode, u kojima je pričinjena materijalna šteta porodici Ratković.

ДУГОГОДИШЊИ ПРОБЛЕМИ МЕШТАНА ТРЕБИЊСКОГ НАСЕЉА ГОРИЦА  Аутомобили улећу у у дворишта, на улици нико безбедан

D. Curać

Željko Ratković iz naselja Gorica do sada je 23 puta sanirao štetu na svojoj imovini koju mu pričine vozači na delu magistralnog puta ka Nikšiću. Prekjuče mu je dva puta uništena kapija i oštećen automobil, a nakon toga i treći automobil na istom mestu završio je u njegovom dvorištu.

- Za manje od 24 časa došlo je do tri udesa. Sve na jednom mestu i iz pravca Nikšića. Glavni uzrok je neprilagođena brzina, ali dodatni problem predstavlja izlizani asfalt bele boje koji više nema gazeći sloj. Lično u moje dvorište je do sada bilo 23 uletanja, kod strica 18, a u celoj ulici skoro svako je imao barem 10, 15 do 20 uletanja - istakao je Željko Ratković.

Meštani ovog dela naselja Gorica posebno upozoravaju da se radi o veoma frekventnoj ulici, koja vodi do dečjeg igrališta i vrtića, koji su udaljeni nekih 100 metara od kuća. Priznaju da strahuju za svoju bezbednost, ali i da niko nije siguran ni na trotoaru.

- Ovim trotoarom se kreće veliki broj dece jer su tu igralište i vrtić. Čim čujemo neku lupnjavu, znamo da je neki udes, a to se dešava od kada znam za sebe. Ovi stariji ljudi kažu da ih je bilo preko stotinu. Do sada nije bilo žrtava, ali apelujemo na nadležne da pronađu rešenje - istakao je Miljan Ratković.

SKUPŠTINA GRADA: PUT BEZBEDAN?

MEŠTANI Ulice Nikšićki put i ranije su tražili od nadležnih da obezbede taj deo magistralnog puta Trebinje - Nikšić, ali im je pre dve godine na odborničko pitanje u Skupštini grada iz PU Trebinje odgovoreno da je on bezbedan.

Anđelko Ratković (65) živi u tom delu Trebinja, a kaže da je preko 100 puta dolazilo do saobraćajnih nezgoda ispred njegove kuće.

- Nije to neka velika brzina, ali automobil jednostavno "dobije skije". Bilo je vozača doktora, profesora, svakakvih ljudi, ali nisam nikada primetio da je neko preterano brzo vozio - naglasio je Anđelko Ratković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)