USPEŠNA LOVNA SEZONA: Kod Ugljevika okupljeno 330 lovaca

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

29. 01. 2023. u 15:46

TRADICIONALNO lovačko veče Udruženja "Partizan" iz Donje Trnove kod Ugljevika okupilo je 330 lovaca, čiji predsednik Čedo Lujanović kaže da su lovci ispunili ovogodišnji plan i da im je sezona bila uspješna.

УСПЕШНА ЛОВНА СЕЗОНА: Код Угљевика окупљено 330 ловаца

foto:V.Mitrić

- Sve nas lovce okupila je ljubav prema lovu a najviše druženje koje krasi naše udruženje-rekao je Lujanović. Lovačko udruženje "Partizan" postoji više od četiri decenije. Naše udruženje broji 250 lovaca. Imamo četiri sekcije a naše lovište se prostire na 4.700 hektara zemlje-naveo je Lujanović.

U ime predsednika Lovačkog Saveza Republike Srpske Save Minića ugljevičke lovce pozdravio je sekretar LS RS Živojin Lazić napomenuvši da u Srpskoj ima više od 25.000 lovaca.

- Lovački savez Republike Srpske preuzeo je obavezu da zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske obezbedi deo novca za podsticaj lovačkim udruženjima. Sledi kompletan pregled naoružanja u Republici Srpskoj a sve u cilju bezbednosti lovaca- najavio je Lazić. U pripremi je izrada brošure pod nazivom  “Etika ponašanja lovca u lovu” koja će biti dostavljena svim lovcima.

Lazić je istakao dobru saradnju sa institucijama Republike Srpske a posebno sa Tehničkim remontom  Bratunac /TRB/ koji je darovao lovačku pušku mladoj lovkinji Mileni Mićić iz Donje Trnove.Mićićeva ima 25 godina a lovstvom se bavi nepune dve godine.

P je riređena i lovačka tombola čiji je nagradni fond iznosio 8.000 KM.Glavnu nagradu – lovačku pušku poklonio je načelnik opštine Vasilije Perić, koji je ocenio dobrom saradnju sa svim lovačkim udruženjima na području ove podmajevičke opštine.

-Lovstvo je značajna privredna, turistička i rekreativna delatnost.Opština Ugljevik je značajno uključena u ovu đelatnost-rekao je Perić.Lovci se bave zaštitom životne sredine na čemu smo im jako zahvalni.I dalje ćemo im davati podršku i pomoć.

Dve lovačke puške srećnim dobitnicima lovačke tombole je dodelio predstavnik TRB, te po jednu pušku predednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić i Lovačko udruženje “Partizan” iz Donje Trnove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)