DODIK POTVRDIO: SNSD će sa koalicionim partnerima, "osmorkom" i HDZ formirati vlast

Novosti online

10. 12. 2022. u 14:57

DELEGACIJA SNSD, predvođena predsednikom Miloradom Dodikom, razgovarala je danas sa delegacijom "osmorke" o formiranju Saveta ministara BiH.

ДОДИК ПОТВРДИО: СНСД ће са коалиционим партнерима, осморком и ХДЗ формирати власт

Foto: Twitter/@MiloradDodik

Tim povodom Dodik je na Tviteru naveo da će SNSD sa koalicionim partnerima i HDZ formirati vlast u BiH.

- S predstavnicima 'osmorke' razgovarali smo o formiranju Saveta ministara i drugih organa na nivou BiH. SNSD s koalicionim partnerima, 'osmorka' i HDZ definitivno je struktura koja će zajedno formirati vlast na nivou BiH. Dogovorili smo da već sledeće nedelje timovi koje smo precizirali održe sastanke kako bismo krenuli u rešavanje pitanja u vezi s ekonomijom i institucionalnim kretanjem - naveo je Dodik na Tviteru.

U delegaciji SNSD su, osim predsednika SNSD Dodika, bili i Željka Cvijanović, Radovan Višković i Nebojša Radmanović.

Delegaciju "osmorke" čine predsednik SDP BiH Nermin Nikšić, lider stranke "Narod i pravda" Elmedin Konaković i predsednik političkog pokreta "Za nove generacije" Damir Marjanović.

Dodik je ovom prilikom istakao i da postoji razumevanje.

- Republika Srpska ostaje na principu evropskih intergacija. Imamo pun kapacitet da formiramo stabilne strukture vlasti na nivou BiH i da se u okviru toga krećemo ka onome što je potrebno da učinimo kako bi obezbedili normalno funkcionisanje u skladu sa Ustavom BiH - naveo je Dodik.

Potpredsednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da je sastanak delegacije SNSD-a sa "osmorkom" o formiranju vlasti na nivou BiH pokazao efikasnost i nameru da se radi konstruktivno u narednom periodu.

Predsednik stranke "Narod i pravda" Dino Konaković zadovoljan je atmosferom i konstruktivnim razgovorom na današnjem sastanku delegacija SNSD-a i "osmorke", ističući da je vrlo brzo postignut dogovor u nekoliko oblasti, uključujući oblast energetike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)