SRBIMA MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA U BiH: Dodik otkrio resor koji će SNSD da traži

Novosti online

29. 11. 2022. u 17:37

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da postoji zainteresovanost da ministar spoljnih poslova u novom sazivu Savetu ministara bude iz reda srpskog naroda.

СРБИМА МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА У БиХ: Додик открио ресор који ће СНСД да тражи

Foto: D. Pozderović

- Mi ćemo to i da tražimo. Verujemo da to pripada nama, jer je dosadašnji ministar bio iz bošnjačkog naroda, a pošto će predsedavajući Saveta ministara biti iz reda hrvatskog naroda, trebao bi taj jedan od značajnih resora da pripadne nama - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da predsedavajući Saveta ministara treba da bude iz reda hrvatskog naroda, ali nije hteo da govori o imenima.

- Ja znam koga će HDZ dati, ali nije pristojno da ja to kažem. Pristojnije je da oni to kažu - rekao je Dodik.

Na konstitutivnoj sednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u četvrtak, 1. decembra, planirano je da budu izabrani i članovi Komisije za pripremu izbora Saveta ministara koju treba da čini po jedan poslanik svake političke stranke u ovom sazivu.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

PREMA NARODNOM VEROVANJU SVETI SAVA JE OVDE NAPRAVIO ČUDO: Meštani i danas veruju u moć lekovitog izvora