ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Nova Vlada Republike Srpske u narednih deset dana

Novosti online

28. 11. 2022. u 17:39

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izjavila je danas da će u Republici Srpskoj Vlada biti konstituisana u narednih deset dana.

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Нова Влада Републике Српске у наредних десет дана

Foto: D. Pozderović

Cvijanovićevaje na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa komesarom Evropske unije za susedske odnose i proširenje Oliverom Varheljijem, rekla da je na sastanku izražena i nada da će taj proces biti završen i u Federaciji BiH i na nivou BiH.

- Obavestili smo komesara da smo počeli sa konstituisanjem vlasti na različitim nivoima. Počeli su razgovori na tu temu. Nadam se da ćemo se u narednoj godini baviti životnim stvarima i razlozima zbog kojih je bitno da obavljamo svoje funkcije - rekla je Cvijanovićeva i dodala da je prilikom obavljanja funkcija bitno voditi računa o potrebama građana.

Navela je da je zadovoljna sastankom s Varheljijem.

- Razumemo da se ovaj sastanak odigrava u vreme kada donosimo određene odluke koje se odnose na kandidatski status BiH i zato želim da se zahvalim Varheljiju na njegovom ličnom angažmanu i promovisanju uopšte ideje i potrebe da se BiH dodeli kandidatski status. Mi smo danas razgovarali o uslovima i razlozima koji su definisani ranije od strane EU, a to je jedna vrsta hodograma po kojem moraju da se kreću naše institucije - poručila je ona, prenela je RTRS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni