KLIZIŠTE OTEŽAVA SAOBRAĆAJ: Meštani Banjalučkog naselja Motike u strahu od kolapsa tokom zime

M. GRUBOR

26. 11. 2022. u 07:44

UPRKOS obećanjima Gradske uprave Banjaluka, koja je pre godinu dana započela projekat sanacije klizišta u naselju Motike, put koji je se i dalje nalazi u kritičnom stanju otežava živote meštana.

КЛИЗИШТЕ ОТЕЖАВА САОБРАЋАЈ: Мештани Бањалучког насеља Мотике у страху од колапса током зиме

Foto Privatna arhiva

Problem klizišta, dotrajalih puteva i neredovnih autobuskih linija, do sada je trebalo da bude deo prošlosti, a ipak i dalje je prisutan u svakodnevici žitelja ovog naselja.

- Put se nalazi u kritičnom stanju, rupe i lokve su duboke preko 15 centimetara, a problem stvara i visina prelaza sa makadama na asfalt. Most u blizini marketa, posebno ugrožava saobraćaj, pa tako i naše živote - kazao je za "Novosti" jedan od meštana naselja Motike Dragan Petrić.

Kako dodaje, sve navedeno dovodi do oštećenja vozila a problem stvaraju neredovne autobuske linije.

Foto Privatna arhiva

- Autobuske linije vikendom su neredovne, a autobusi se preusmeravaju na Ljevčansku ulicu koja je pod ogromnim nagibom, što će tokom zimskog perioda dovesti do potpunog kolapsa. Iako je završetak radova predviđen za mart, sve je i dalje prekopano, a od mašina ni traga - dodaje Petrić.

Iz Gradske uprave Banjaluka ističu da su radovi na polaganju cevi za oborinsku i fekalnu kanalizaciju trenutno u završnoj fazi, te je na pojedinim deonicama, zbog užeg profila saobraćajnice, saobraćaj preusmeren na alternativne pravce, radi povećanja bezbednosti, kako učesnika, tako i izvođača radova.

- Saobraćaj koji se odvija kroz gradilište i alternativne pravce se odvija uz povećan oprez svih učesnika u saobraćaju, kako je regulisano saobraćajnim znakovima. Izvođač radova će omogućiti bezbedno kretanje učesnika u saobraćaju u zoni gradilišta, dok će zimske službe omogućiti bezbedno kretanje u zimskim uslovima - izjavili su za "Novosti" iz Gradske uprave Banjaluka.

Uništen kolovoz, Foto Privatna arhiva

PREDSTOJI SANACIJA PUTEVA

ŠTO se tiče trenutnih oštećenja na kolovozu u naselju Motike, kroz radove redovnog održavanja gradskih saobraćajnica, lokalnih i nekategorisanih puteva, izvršiće se sanacija lokalnih oštećenja, u skladu sa budžetskim sredstvima i vremenskim uslovima, ističu iz Gradske uprave Banjaluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati