DŽAJA OSTAO BEZ STADIONA I PRIZEMLJA: Okončan višegodišnji spor u Banjalučkom naselju Vrbanja oko fudbalskog terena

S. M.

13. 10. 2022. u 08:52

VIŠEGODIŠNjI spor FK Jedinstva i FK Džaja oko fudbalskog terena u banjalučkom naselju Vrbanja konačno je okončan i to iz petog pokušaja nadležnih.

ЏАЈА ОСТАО  БЕЗ СТАДИОНА  И ПРИЗЕМЉА: Окончан вишегодишњи спор у Бањалучком насељу Врбања око фудбалског терена

Kuća Glišića u Vrbanji, Foto S. M.

Maratonski sudski proces završen je presudom prema kojoj Fudbalski klub Džaja mora da napusti fudbalski teren koji je koristio, jer na njega pravo polaže FK Jedinstvo.

Vlasnik FK Džaja, porodica Glišić, moraće da oslobodi i prostorije kluba od 28 kvadrata, na kojima su u međuvremenu podigli kuću vrednu 400.000 maraka.

Vlasnik FK Džaja Milivoje Glišić juče je posle višečasovnih pregovora sa policijom pristao da bude sproveden postupak deložacije, odnosno prisilnog iseljenja. Tako je FK Jedinstvo ušao u posed fudbalskog terena i 28 kvadrata prostora u prizemlju kuće porodice Glišić.

- Ovakvo nešto se nije desilo, da neko ko ukrade 20 dunuma gradske zemlje, dolazi da ukrade i moju kuću. Takvo nešto ja ne bih mogao u Sarajevu - rekao je Glišić, optuživši staru gradsku vlast za malverzacije. Mi smo sada dozvolili mirnu deložaciju. Oni u rešenju imaju 28 kvadrata devastiranog objekta, a ovde je sad kuća od 300 kvadrata. FK Jedinstvo nema nijednog registrovanog igrača. Mogao sam ja ovo i sada braniti, ali sam pristao da ne bi bilo mrtvih glava. To ne znači da neću nastaviti pravnu borbu. Ostajem u kući, jer ona nije deložirana.

Policija u Vrbanji, Foto S. M.

Spor između banjalučkog kluba FK Jedinstvo i FK Džaja, traje godinama. FK Jedinstvo tvrdi da imaju prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS koja potvrđuje da je imovina u Vrbanji njihova. U Jedinstvu tvrde da su im FK Džaja i Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine. S druge strane, Glišići tvrde da su žrtve korupcije i kriminala, a da je Jedinstvo nepostojeći klub.

Admir Čavka, zastupnik FK Jedinstvo, izjavio je da su nakon 12 godina vraćeni teren i prizemlje kuće, a porodica Glišić je ostavljena bespravno da koristi gornji sprat.

- Protiv sudije ćemo podneti krivične prijave. Stadion je vraćen i Glišići više nemaju pravo da ga koriste. Ne zna se zašto su ljudi ostavljeni ovde da budu i tražićemo sudsko izjašnjenje zašto je to dozvoljeno - izjavio je Čavka.

On nije precizirao da li će na ovom mestu ostati stadion i dodao da će o svemu odlučiti uprava FK Jedinstvo.

Milivoje Glišić, Foto S. M.

PRETNjE PLINSKIM BOCAMA

PRETHODNIH godina bila su četiri bezuspešna pokušaja deložacije Fudbalskog kluba Džaja sa imovine u Vrbanji, gde se nalazi stadion i porodična kuća porodice Glišić, a svaki put je to bio događaj visokog rizika. Na ranijim pokušajima deložacije, Milivoje Glišić, koji predstavlja FK Džaja, postavljao je bombe i plinske boce na ovoj lokaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!