ZBOG MARŽI 32 PRIJAVE: Tržišna inspekcija RS kontroliše trgovačke centre

V. N.

26. 11. 2022. u 07:11

INSPEKTORAT Republike Srpske izdao je 32 prekršajna naloga u trgovačkim centrima i marketima za prekoračenje marže u iznosu od 237.000 KM, dok je 21 prekršajni nalog izdat po drugim osnovama koji se odnose na cene ostale robe u prometu, rečeno je u toj instituciji.

ЗБОГ МАРЖИ 32 ПРИЈАВЕ: Тржишна инспекција РС контролише трговачке центре

Jedan od supermarketa u Srpskoj, Foto RTRS

U Inspektoratu su naveli da je u poslednjih deset dana tržišna inspekcija u većim trgovačkim centrima i marketima izvršila 40 kontrola, a neurednih je bilo 27.

- Za tri dana, od kada su u kontrolu uključeni gradski i opštinski inspektori, izvršene su 43 kontrole od kojih je 11 bilo neuredno, a od toga se samo jedna odnosila na kontrolu marži osnovnih životnih namirnica u Doboju. Ostalih 10 neurednih kontrola uglavnom su se odnosile na manje i sitne prekršaje - navodi se u saopštenju.

Prema preporukama i sugestijama premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, glavni republički tržišni inspektor doneo je odluku da odmah i bez odlaganja, uključi gradske i opštinske tržišne inspektore koji će sa republičkim tržišnim inspektorima kontrolisati osnovne životne namirnice u veleprodajnim i maloprodajnim objektima.

Tim kontrolama obuhvaćene su prvenstveno osnovne životne namirnice i to kuhinjska so za ljudsku ishranu pakovanu od kilogram, ulje suncokretovo od jednog i pet litara, biljna mast, margarin, pasterizovano i sterilizovano mleko, pšenično brašno, hleb, proizvodi od brašna, kristal-šećer, hrana za odojčad i hrana za bebe, i proizvodnja lekova.

MARŽE

TRGOVICI za osnovne životne namirnice mogu da uračunaju maržu za veleprodaju od šest odsto, a za maloprodaju osam odsto. Inače, tržišna inspekcija pored prodavnica prehrambene robe kontroliše i mlekare u Republici Srpskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

MORATE ZNATI: Šta treba da radite u slučaju jakog zemljotresa