SNSD PROGLASIO POBEDU: Željka Cvijanović prva žena član Predsedništva BiH

Novosti online

03. 10. 2022. u 00:02

ČLANICA SNSD-a Željka Cvijanović proglasila je pobedu u trci za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske na danas održanim Opštim izborima u BiH.

СНСД ПРОГЛАСИО ПОБЕДУ: Жељка Цвијановић прва жена члан Председништва БиХ

Foto: RTRS

Cvijanovićeva je, kako je izjavio portparol SNSD-a Radovan Kovačević, napravila za Šarovića, koji joj je glavni protivkandidat, nedostižno vođstvo.

Kovačević je naveo da je obrađeno 75 posto biračkih mesta i da je Cvijanovićeva osvojila oko 240.000 glasova, dok je kandidat SDS-PDP Mirko Šarović osvojio oko 160.000 glasova.

ŠAROVIĆ: Još se broji

S druge strane, predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović rekao je da ne treba preuraniti sa čestitkama pre zvaničnih rezultata CIK-a. Šarović je naglasio da se još zbrajaju rezultati.

Foto: Srna

- Pretpostavljamo da će se takav trend nastaviti i tokom sledećih sati kada budu prebrojani svi glasovi za ovu poziciju. Očekujemo da će Cvijanovićeva ostvariti pobedu, ali ostavićemo vreme za čestitke do konačnog rezultata. Mi sada navijamo i očekujemo da Jelena Trivić ostvari pobedu i da njena prednost ne bude dostižna za njenog protivkandidata Milorada Dodika. Pridružićemo se štabu Jelene Trivić – rekao je Šarović.

(Klix.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LOVAČKI SAVEZ PRETI TUŽBOM KARLEUŠI: Pozvali i Topalka - šta on kaže na to