SRPSKA POGODNO MESTO ZA INVESTIRANJE: U Prijedoru organizovan skup za buduće ulagače

V. N.

06. 09. 2022. u 08:24

DRUGA investiciona konferencija "Invest Srpska 2022", koju u Prijedoru organizuje Investiciono-razvojna banka (IRB) u saradnji sa Vladom Republike Srpske, prilika je da se pošalje poruka potencijalnim investitorima da je Srpska dobro mesto za ulaganje, izjavio je predsednik Unije udruženja poslodavaca Saša Trivić.

СРПСКА ПОГОДНО МЕСТО ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ: У Приједору организован скуп за будуће улагаче

Foto RTRS

- Mi smo zajedno sa IRB-om pokušali da kontaktiramo određeni broj poslodavaca kako bi se održali razgovori između naših i stranih kompanija radi uspostavljanja bolje privredne saradnje - rekao je Trivić.

Za sada su učešće najavili privrednici iz Rusije, ali je upitan njihov dolazak, zbog čega će biti organizovani onlajn sastanci, a uglavnom je reč o privrednicima iz sektora drvne i prehrambene industrije.

Predsednik Privredne komore Srpske Pero Ćorić rekao je da su takve manifestacije uvek dobra prilika da se razmene iskustva na tu temu, pogotovo što će okupiti eminentne stručnjake iz raznih oblasti. On je rekao da će na investicionoj konferenciji navesti ono čime raspolaže Srpska, a to su pre svega energetski potencijali koji u ovom trenutku, kada je konkretno u pitanju električna energija, zadovoljavaju potrebe Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda