LUBURA I ROGULJIĆ NA SLOBODI: Sud BiH prihvatio predlog o ukidanju pritvora, uz izrečene mere zabrane

S. M.

23. 08. 2022. u 07:34

NEDELjKO Lubura (47), načelnik Jedinice za profesionalne standarde u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu u MUP Srpske Bojan Roguljić (41), i sin banjalučkog biznismena Slavka Roguljića, koji su uhapšeni 11. avgusta na području Banjaluke, pušteni su na slobodu.

ЛУБУРА И РОГУЉИЋ НА СЛОБОДИ: Суд БиХ прихватио предлог о укидању притвора, уз изречене мере забране

Nedeljko Lubura, Foto Printskrin RTRS

Sud BiH je prihvatio predlog Tužilaštva BiH od 12. avgusta i doneo rešenje kojim im je ukinut pritvor određen takođe 12. avgusta. Zanimljivo je da je upravo Tužilaštvo BiH zatražilo da im se odredi pritvor.

Sud je Roguljiću i Luburi odredio mere zabrane. Roguljiću je zabranjeno napuštanje boravišta, putovanje i sastajanje sa određenim osobama, a obavezan je da se povremeno javlja nadležnom državnom organu. Prve tri mere se odnose i na Luburi, s tim što mu je zabranjeno posećivanje određenih mesta ili područja.

- Osumnjičeni su upozoreni da im se može odrediti pritvor ukoliko prekrše bilo koju obavezu nametnutu ovim rešenjem - naveli su iz Suda BiH.

Iz Tužilaštva BiH su potvrdili "Novostima" da je prestala potreba za pritvorom.

- S obzirom na to da je počinjenje kaznenih dela u potpunosti dokumentovano, a takođe imajući u vidu i ukupne iskaze osumnjičenih koje su dali u prisustvu branitelja, prestala je potreba za merom pritvora, te je o tome obavešten i Sud BiH

- potvrđeno je iz Tužilaštav BiH.

Podesćanja radi, Lubura i Roguljić su uhapšeni u Banjaluci jer su osumnjičeni da su učestvovali u prebacivanju preko granice i čuvanju Ivana M. crnogorskog državljanina bliskog "škaljarskom klanu", za kojim je bila raspisana Interpolova crvena poternica zbog ubistva.

PROKRIJUMČAREN I SKRIVAN

TUŽILAŠTVO BiH je povodom akcije hapšenja Lubure i Roguljića u Banjaluci saopštilo da su u okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene informacije i dokazi da su se, osumnjičeni organizovali radi krijumčarenja bezbednosno interesantne osobe potraživane međunarodnim poternicama radi teških KD organiziranog kriminala u regionu, uključujući i ubistvo.

- Navedena osoba je prokrijumčarena sa područja EU na područje BiH, nakon čega su joj osumnjičeni nastavili pružati pomoć u skrivanja - naveli su iz Tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!