MEKTIĆ KUPIO STAN OD OSUMNJIČENOG ZA PRODAJU DROGE: Bivši ministar bezbednosti BiH pazario nekretninu u Banjaluci

S. M.

21. 06. 2022. u 07:26

POSLANIK u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić potvrdio je za "Novosti" da je nedavno kupio stan od bivšeg savetnika i osumnjičenog za trgovinu narkoticima Bojana Cvijetića.

МЕКТИЋ КУПИО СТАН  ОД  ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПРОДАЈУ ДРОГЕ: Бивши министар безбедности БиХ пазарио некретнину у Бањалуци

Foto: D. Pozderović/RTRS

Notarski ugovor zaključen je 30. maja ove godine u Banjaluci, a koji se odnosi na kupoprodaju stana i garaže. Prema rečima Mektića, kupovina stana je čista i ne vidi ništa loše u tome.

- Bili smo kod notara i videli da taj stan nema nikakvo opterećenje. Brzo smo se dogovorili. Kupio sam stan u Banjaluci za decu. Ne znam šta je čudno da kupim stan nakon 45 godina radnog staža - kaže Mektić.

Mektić, koji je bivši ministar bezbednosti BiH, kaže da je kupio stan po veoma povoljnoj ceni, kao i garažu.

- Vlasnik stana, navodno, ima više nekretnina i prodavao je njih četiri- pet. Meni je dao povoljno, uz odloženo plaćanje - pojasnio je Mektić.

On kaže da neće da ulazi u priče oko toga da je Cvijetić osumnjičen za trgovinu narkoticima i ističe da je to stvar pravosuđa.

Inače, dok je Mektić bio ministar bezbednosti, Cvijetić je bio jedan od njegovih savetnika. Uhapšen je u novembru prošle godine u okviru akcije "Transporter", a osumnjičen je da je bio na čelu grupe za trgovinu narkoticima. U ovoj akciji je zaplenjeno više od 300 kilograma skanka.

Bojan Cvijetić, Foto RTRS

Nabavljali tone kokaina

TUŽILAC Tužilaštva BiH Dubravko Čampara je ocenio da su pronađeni dokazi u akciji "Transporter" samo "kap u moru". Prema rečima Čampare, oni su od narko-kartela iz Južne Amerike nabavljali na tone kokaina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju