MILOMIR MARIĆ O NEVOLJAMA U BOSNI: Međunarodna zajednica traži od Srbije Dodikovu glavu na tacni!

Novosti online

05. 06. 2022. u 23:08

NAPADAJU Dodika da ruši "Dejton" iako se on poziva na slovo "Dejtona", izvorna načela, čak i na Ustav BiH što su svi potpisali, a sa druge strane garant "Dejtona", garant opstanka BiH, je Bakir Izetbegović koji kaže da je "Dejton" ludačka košulja koju treba strgnuti, rekao je Milomir Marić, poznati srpski novinar i urednik, gostujući u Emisiji "1 na 1" na ATV-u.

МИЛОМИР МАРИЋ О НЕВОЉАМА У БОСНИ: Међународна заједница тражи од Србије Додикову главу на тацни!

Foto: Hepi tv printskrin

- Bakir je na kongresu SDA rekao otprilike kao što je rekao njegov otac u islamskoj deklaraciji, a to je da muslimani čim pređu 50 odsto oni će napraviti muslimansku državu i on je rekao mirno da je cilj njegove partije da se ukine Republika Srpska, da se zabrani srpsko ime jer svako srpsko ime vređa uspomene muslimanskog naroda . rekao je Marić.

Milomir Marić je istakao da je čak bilo priča da će da se zabrani Republika Srpska.

- Imamo situaciju da se u razgovoru sa strancima govori da ne postoji funkcionalna BiH, da ne može ona da uđe u evropske integracije jer je Republika Srpska remetilački faktor, a već deset godina Republika Srpska jedino funkcioniše dok muslimansko-hrvatska federacija nema ni Vlade - rekao je Marić.

Marić je istakao da je Milorad Dodik shvatio da su Republika Srpska i Srbija spojeni sudovi, te da Srpska ne može da opstane bez Srbije što Dodik pokušava da ostvari.

- Svaki srpski predsednik ima zahteve Međunarodne zajednice da im se da Dodikova glava na tacni, ali niko od njih to ne bi uradio - rekao je Marić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a