TERAJU IH DA UZMU PRAVDU U SVOJE RUKE: Porodice Čučković i Kojović protestovale ispred trebinjske Palate pravde

D. CURAĆ

11. 05. 2022. u 05:55

PORODICE Čučković i Kojović ponovo su protestovale ispred Plate pravde u Trebinju, a ovaj put priključio im se veliki broj sugrađana.

ТЕРАЈУ ИХ ДА УЗМУ ПРАВДУ У СВОЈЕ РУКЕ: Породице Чучковић и Којовић протестовале испред требињске Палате правде

Protesti ispred Palate pravde, Foto D. Curać 

Otac nastradale plivačice iz Trebinja Ane Čučković od pravosudnih institcija zatražio je da oslobode osuđenog Nemanju Kojovića za saobraćajni udes u kojem je nastradala njegova kćerka jer je, kako tvrdi, Kojović nevin a krivac na slobodi.

- Umesto četiri meseca, ovaj slučaj pred sudovima je šest godina. Četiri saobraćajna veštaka su promenjena, a tek kada je peti utvrdio ono što je njima odgovoralo osuđen je nevin čovek Nemanja Kojović - kaže Zoran Čučković, otac nastradale trofejne trebinjske plivačice.

Čučković je predočio i dokument uviđaja sa lica mesta za koji je, kaže, dokaz ko je kriv.

- Familiju Čučković interesuje samo pravda, pa ako je Nemanja kriv neka odgovara, ali Nemanja nije kriv. Muče nas i teraju da uzmemo pravdu u svoje ruke iako mi to ne želimo.

Nemanja je u problemu i to on zna, a to su nam potvrdili i pošteni ljudi iz pravosudnih institucija, svesno su sakriveni najvažniji dokazi kako bi Kojović završio u zatvoru - dodao je Čučković.

Nemanja Kojović, Foto D. Curać 

Nemanja Kojović je u prvom postupku pred Osnovnim sudom oslobođen krivice, potom je Okružni sud uvažio žalbu Tužilaštva, vratio ponovo predmet na Osnovni sud koji je presudio da je Kojović kriv i da mora 13. maja u zatvor na osam meseci.

Ovaj mladić i njegova porodica sve teško podnose.

- Loše se osećam, šest godina patnje i bola, a osuđen sam iako nisam kriv - istakao je Kojović.

Njegova sestra Ana Musić, takođe, ističe da već šest godina sve teško podnose jer znaju da Nemanja nije kriv.

ŽALBA

PORODICE Čučković i Kojović traže od Osnovnog suda u Trebinju da Nemanja ostane na oslobodi dok Vrhovni sud ne razmotri njihovu žalbu, a najavili su da će i u petak 13. maja stati u njegovu zaštitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati