U ČAST PALIH BORACA: U Bijeljini obeležene tri decenije od osnivanja Vojske RS

V. Mitrić

03. 05. 2022. u 06:08

PARASTOSOM i polaganjem venaca na spomenik poginulim borcima, svečanim defileom pripadnika 3. pešadijskog Republika Srpska puka, u Bijeljini je obeleženo 30 godina od osnivanja Vojske Srpske.

У ЧАСТ ПАЛИХ БОРАЦА: У Бијељини обележене три деценије од оснивања Војске РС

Defile zastava jedinica Vojske RS, Foto V. Mitrić

Gradonačelnik Ljubiša Petrović istakao je da je Bijeljini pripala čast da zajedno sa 3. pešadijskim Republika Srpska pukom organizuje svečani defile zastava jedinica VRS i na taj način još jednom oda počast poginulim borcima.

- Ovo je prilika da ukažemo na visoku cenu plaćenu za slobodu Republike Srpske, koja je u miru stvorena, a u krvavom ratu odbranjena. Zato je obaveza i dužnost svih nivoa vlasti u RS da se i sistemskim i pojedinačnim rešenjima bore za bolji položaj svakog deteta poginulog borca i njegovog člana porodice, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida

- upozorio je Petrović.

Zamenik komandanta 3. pešadijskog RS puka pukovnik Darko Bijelić podsetio je da taj puk baštini tradiciju Vojske RS i srpskog naroda.

- Ponosno smo nosili zastave ratnih i slavnih jedinica Vojske Srpske. Ovaj jubilej obeležićemo i u ostalim gradovima RS, a 12. maja je centralna svečanost Dana Vojske u Banjaluci - najavio je Bijelić.

ZASTAVE

PREDSEDNIK Boračke organizacije Bijeljina Miodrag Stevanović istakao je da je sa područja Semberije u Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo oko 1.050 boraca.

- Ovde smo da se poklonimo ratnim zastavama jedinica Vojske RS pod kojima su naši borci vodili teške bitke u ratu - poručio je Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna