OŠTEĆEN BUDŽET I RADNICI U ZVORNIKU: Odgovorni rukovodilac Javne zdravstvene ustanove osumnjičen je da nije uplatio obavezne doprinose

V. M.

08. 04. 2022. u 19:10

SEKTOR kriminalističke policije, Odeljenja za privredni kriminalitet u Zvorniku je podneo krivične prijavu zbog povreda osnovnih prava radnika i utaje poreza protiv dvoje rukovodilaca u zdravstvu u ovom delu RS.

ОШТЕЋЕН БУЏЕТ И РАДНИЦИ У ЗВОРНИКУ: Oдговорни руководилац Јавне здравствене установе осумњичен је да није уплатио обавезне доприносе

FOTO: V.Mitrić

Odgovorni rukovodilac Javne zdravstvene ustanove,kako kažu u PU Zvornik, osumnjičen je da nije uplatio obavezne doprinose i poreza na lična primanja zaposlenih radnika, od 1. januara 2016. godine do 31. decemra 2017. godine. Ukupan iznos dugovanja se „popeo“ na više od 600.000 KM.

Drugi osmnjičeni iz Javne zdravstvene ustanove se sumnjiči da nije uplatio obavezne doprinose poreza na lična primanja zaposlenih radnika, i to za poreski period od 1. januar 2016. godine do 31. decembra 2017. godine, pa je ostao dug od 180.000 KM, a radnici su ostali uskraćeni ili su im potpuno oduzeta osnovna prava iz radnog odnosa.

BONUS VIDEO:

NASER ORIĆ IGRAO KOLO DOK SU MI PALILI SINA: Majka žrtve pokazala jezive fotografije iz Podrinja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna