RAČUNI ZA FEBRUAR UMANJENI 10 ODSTO: Zbog havarije na toplovodu, u Bijeljini će građani manje da plate

V. M.

03. 02. 2022. u 22:00

NA današnjoj konferenciji za medije gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića i direktora Gradske toplane Radeta Hadži-Stevića, održanoj nakon sednice Skupštine Gradske toplane, govoreno je o stanju u ovom javnom preduzeću, s posebnim osvrtom na nedavni kvar na toplovodnim instalacijama, ali i o planovima za naredni period.

РАЧУНИ ЗА ФЕБРУАР УМАЊЕНИ 10 ОДСТО: Због хаварије на топловоду, у Бијељини ће грађани мање да плате

Foto: V. Mitrić

- Prethodnih dana, tačnije, 31. januara i 1. februara imali smo veliki kvar koji je izazvao potpunu obustavu isporuke toplotne energije za jedan deo grada. Najveći problem bio je otkrivanje mesta kvara, što smo uspeli 1. februara u kasnim popodnevnim časovima na trasi glavnog toplovoda u Ulici majora Dragutina Gavrilovića, u kojoj se godinama dešavaju kvarovi. Odmah nakon toga, ekipe su započele radove kako bi otklonile kvar i u ranim jutarnjim časovima uspostavljena je uredna isporuka toplotne energije – pojasnio je Hadži-Stević.

Hadži-Stević je podsetio i da je u trenutku njegovog imenovanja za direktora, Toplana imala dugove koji su još od 2019. godine," pre svega od dobavljača u iznosu od 652.000 konvertibilnih maraka glavnice i 120.000 KM zateznih kamata".

- Ovi meseci su bili teški i vodili smo neprestane pregovore sa dobavljačem i tužiocem da nam budu otpisane kamate i uspeli smo da postignemo sudsko poravnanje po kojem će Toplana do 31. aprila platiti glavni dug i sudske troškove, a zatezne kamate će biti otpisane. Obratićemo se našem osnivaču, odnosno, Skupštini i gradonačelniku da nam pomognu, jer Toplana ne može sama otplatiti dug – najavio je direktor Toplane.

Na sednici Skupštine Gradske toplane odlučeno je da, zbog smetnji u isporuci toplotne energije 31. januara – 1. februara, ali i 27-29. januara, kada je u pogonu bio samo jedan kotao, korisnicima usluga Toplane februarski računi umanje za 10 odsto. Sem toga, sezona grejanja će biti produžena  onoliko koliko budu zahtevale vremenske prilike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!