ZAHVALNI ZA POMOĆ U ŠKOLOVANJU: Studenti i srednjoškolci iz Bijeljine dobili rešenja o stipendiranju

V. M.

04. 01. 2022. u 23:24

U GRADSKOJ upravi Grada Bijeljina uručena su rešenja o stipendijama učenicima i studentima.

ЗАХВАЛНИ ЗА ПОМОЋ У ШКОЛОВАЊУ: Студенти и средњошколци из Бијељине добили решења о стипендирању

Foto: V. M.

Odlukom o stipendiranju i nagrađivanju učenika i studenata stipendiraju se učenici sa posebnim potrebama - njih 40, učenici generacije u osnovnim školama - 45 učenika, 24 učenika generacije srednjih škola, 19 studenata ranijih godina i 26 studenata sa konkursa 2021/22. U ime Gradske uprave učenicima i studentima je rešenja uručio Radoslav Ostojić, savetnik gradonačelnika, izrazivši nadu da će se ovi mladi ljudi, po završetku školovanja, vratiti u Semberiju i dati svoj doprinos razvoju naše lokalne zajednice.

- Danas je 26 studenata preuzelo rešenja o stipendiranju. Ove godine je iznos stipendije uvećan za 10 odsto, pa je iznos najniže 220 KM, a najviše 286 KM, a zavisi od proseka ocena-rekao je Ostojić. - Konkurs je sporveden posle dostavljenih podataka iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske o deficitarnim zanimanjima.

Mladi Bijeljininci nisu krili zahvalnost zbog dodeljenih stipendija.

- Zahvalna sam gradonačelniku i gradu Bijeljina na stipendiji. Potrudiću se da je opravdam i zadržim. Nadam se da ću se, posle završenih studija, vratiti u Bijeljinu i dati doprinos struci za koju se školujem - rekla je Nataša Ćulum, student Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Đorđe Damjanović, student na Departmanu za veterinarsku medicinu na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, je naglasio zahvalnost zbog preuzetog ješenja o stipendiranju i želju da se u budućnosti vrati u svoj rodni grad i tu zasnuje radni odnos.

Budžet za stipendiranje za 2021. godinu iznosio je 290.000 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TURČINU ODUZETI EVRI I DOLARI: Pokušao da iznese preko 50.000 evra