NIČE NOVI MOST U ČESMI! Srpska obezbedila sredstva za izgradnju saobraćajnice preko Vrbasa u Banjaluci

S. M.

29. 01. 2022. u 06:08

REPUBLIKA Srpska obezbedila je pet miliona KM za izgradnju mosta preko Vrbasa u banjalučkom naselju Česma ali je potrebno je da se što pre reši imovinsko-pravni odnosi, kako bi se što pre raspisao tender za izgradnju mosta s obzirom na to da da cene materijala rastu, i biće potrebno još milion ili dva ako se bude čekalo do kraja godine, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, koji je juče obišao lokaciju gde treba da se gradi most.

НИЧЕ НОВИ МОСТ У ЧЕСМИ! Српска обезбедила средства за изградњу саобраћајнице преко Врбаса у Бањалуци

Mesto gde će se graditi most u Česmi, Foto Grad Banjaluka

Most preko reke Vrbas u naselju Česma je uništen u velikim poplavama 2014. i od tada traju pregovori o izgradnji novog. Meštani banjalučkog naselja Česma njih oko 6.000 u više navrata su protestovali i tražili od gradskih vlasti da napravi most. Novi most u Česmi biće dugačak 150 metara, sa pešačkim i biciklističkim stazama. Dodik je apelovao na Gradsku upravu Banjaluke da što pre ovo reše i da uvaže interese ljudi.

- Spreman sam da, ako Gradska uprava to ne reši, nedostajući deo sredstava mi obezbedimo - rekao je Dodik. - Prvenstveno treba da se reše imovinsko-pravni odnosi. Ovo bi trajno rešilo pitanje komunikacije i brze povezanosti ovog dela Česme sa centrom grada.

Foto SRNA

Davor Kostrešević, v. d. direktora JP "Putevi Republike Srpske", istakao je da su spremni potpisati memorandum o razmevanju sa gradom.

- Neophodno je da se uradi i dobije prema obavezama grada Banjaluka i revidovan projekat i građevinska dozvola. Sada pa nadalje možemo da govorimo samo o nekim delovima ove trase i deonice, s obzirom na to da nisu u celosti rešene procedure potrebne za obezbeđenja građevisnke dozvole - rekao je Kostrešević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili