UDAR NA SRBE I REPUBLIKU SRPSKU: Amerikanci uveli sankcije Dodiku, iza lažne kampanje napad na ceo narod

Novosti online

05. 01. 2022. u 16:22

AMERIČKO Ministarstvo finansija danas je uvelo sankcije protiv člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i Alternativne televizije u Banjaluci.

УДАР НА СРБЕ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Американци увели санкције Додику, иза лажне кампање напад на цео народ

foto DGavrić

Sankcije su uvedene zbog tobožnje korupcije, ali se već u prvoj rečenici njihovog saopštenja vidi da im Dodik najviše smeta zbog navodne pretnje stabilnosti i integritetu BiH. Tačnije zbog borbe za srpski narod i Republiku Srpsku.

Iz njihovog saopštenja se dalje vidi da Amerikancima smeta otpor takozvanom visokom predstavniku, kao i zbog "izazivanja podela u narodu", što je samo jedan od bizarnih razloga koje su objavili.

Na listu nepoželjnih osoba u SAD stavljen je i bivši predsednik Visokog sudskog i tužilačkog veća (VSTV) Bosne i Hercegovine, Milan Tegeltija.

Jasno je da je samo još jedan u nizu udara na Srbe i Republiku Srpsku, gde se iza priča o korupciji krije napad na naš narod u RS.

Dodik je ranije danas izjavio da najavljene sankcije SAD prema Republici Srpskoj i njemu lično nisu Sveto pismo, da na taj način oni, kako je naveo, pokazuju svoju nemoć, ali i da je indikativno da se ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković ponaša kao njihov portparol.

Dodik je konstatovao da na sankcijama rade muslimani i Amerikanci zajedno, kao i neki njihovi mediji.

- Sankcije, to je više njihova nemoć, ali je svakako indikativno da se Bisera Turković ponaša kao portparol tih subjektiviteta - kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Kada je Amerika u pitanju, kazao je Dodik, do sankcija će verovatno doći, da se Amerikanci ponašaju "arogantno" i da to, naveo je, "zadovoljava osobe poput ministarke spoljnih poslova BiH".

- Sankcije nisu Sveto pismo. Nemam nameru da tražim vizu za SAD, pa makar mi sutra ukinuli sankcije - rekao je Dodik.

Rekao je i da ne može da zamisli zemlju u kojoj se, kako navodi, poput Turković, ministri raduju sankcijama za svoje građane.

- Krajnje je vreme da počnemo da imenujemo specijalne izaslanike da se bore protiv korupcije u Americi, ili Britaniji, da počnemo da mi njima uvodimo sankcije - rekao je Dodik, uz napomenu da je to sarkazam.

BONUS VIDEO: GARDISTI NOSE ZASTAVE POBEDE KROZ PRESTONICU - Defile krenuo od spomenika Karađorđu ka Savskom trgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna