POGUBNA PODELA NA PATRIOTE I IZDAJNIKE! Rat na političkoj sceni nakon posebne sednice Skupštine, izrečene optužbe unose razdor u narodu

S. MIŠLjENOVIĆ

13. 12. 2021. u 08:12

POSEBNA sednica Narodne skupštine RS o vraćanju nadležnosti sa BiH na RS bila je okidač za rat opozicije i vlasti gde se ne biraju reči i uvrede. Vlast je optužila opoziciju na čelu sa SDS i PDP za izdaju i da im je bitniji Bakir Izetbegović i njegov stav, nego vraćanje nadležnosti na nivo RS.

ПОГУБНА ПОДЕЛА НА ПАТРИОТЕ И ИЗДАЈНИКЕ! Рат на политичкој сцени након посебне седнице Скупштине, изречене оптужбе уносе раздор у народу

Posebna sednica NS RS / Foto Novosti

Milorad Dodik, srpski član PBiH i SNSD, zameraju opoziciji, pored bojkota glasanja na posebnoj sednici, i to što su lideri SDS i PDP, Mirko Šarović i Branislav Borenović u petak uveče nakon posebne sednice gostovali na jednoj privatnoj TV zajedno sa liderom SDA. Iz opozicije oštro odgovaraju da su Izetbegović i SDA koalicioni partneri SNSD i Dodika, a ne opozicija Srpske.

Lider SNSD, Milorad Dodik je izjavio da je vrhunski čin izdaje biti protiv toga da RS vrati svoje nadležnosti, i da će vreme pokazati ko ostaje na koncepciji odbrane Srpske, a ko izdaje. On kaže da je "apsolutno degutantno sluganstvo" gostovanje predsednika SDS i PDP na televiziji sa Izetbegovićem.

- Neverovatno je imati toliko političkog luzerstva u sebi da u danu koji će ostati zabeležen kao jedan od važnijih u istoriji RS, primite hvalospeve lidera SDA Izetbegovića o tome "kako ste prijatelji probosanske političke koncepcije" i da ste "dobro postupili" što niste branili Srpsku - istakao je Dodik.

Branislav Borenović, predsednik PDP, kaže da Dodiku i članovima SNSD smeta što su on i predsednik SDS bili u emisiji sa Bakirom, a ne smeta im da 15 godina budu u vlasti sa njim.

- Ne smeta ti Milorade da se sa Bakirom viđaš češće nego sa Željkom. Mislite da vam je sve dozvoljeno. Vređajte, napadajte, optužujte koliko vam volja dok još možete. Jer uskoro ćete u političku prošlost - zaključio je Borenović.

Velizar Antić, politički analitičar, kaže da je jedna od najvećih, ako ne i najveća greška, SNSD i ostalih vladajućih političkih partija u RS, upravo politika koja opoziciji nameće epitet izdajnika.

- Ovo je za Republiku Srpsku, na duže staze, jako loša politika koja je dovela do toga da se posvađaju rođaci, prijatelji i komšije i da jedni o drugima imaju upravo ovakvo mišljenje. Mislim da u SNSD nisu ni svesni koliko je ta politika pogubna i koliko štete nanosi. Jer, olako izrečene ovako teške optužbe unose velike podele u narodu - zaključuje Antić.

BORENOVIĆ: POČEO PROGON

BRANISLAV Borenović kaže da je očigledno počeo progon opozicije.

- Šta je, je li vam žao što sam napao vašeg Bakira? Ja ću se uvek suočiti i s njim i s vama. Koga vi nazivate izdajnicima, pa vi imate monopol na izdaju i izdali ste sve što se izdati moglo - poručio je Borenović lideru SNSD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!