SPORNO PLAĆANJE DUGA LEOTARA! Vukanović saslušan u trebinjskoj policiji po tužbi protiv gradonačelnika

D. CURAĆ

11. 12. 2021. u 06:08

NARODNI poslanik iz Trebinja Nebojša Vukanović saslušan je u trebinjskoj policiji po tužbi koju je podneo protiv gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i direktora Elektroprivrede Luke Petrovića 15. jula ova godine, a u kojoj tvrdi da je Ćurić nezakonito platio dugovanje Fudbalskog kluba Leotar privatnoj firmi od skoro pola miliona maraka.

СПОРНО ПЛАЋАЊЕ ДУГА ЛЕОТАРА! Вукановић саслушан у требињској полицији по тужби против градоначелника

Foto Arhiva

- Protesti opozicije pred Palatom pravde u Trebinju od pre skoro mesec dana urodili su plodom i konačno sam pozvan da se izjasnim po tužbi koju sam podneo. Otvorena je istraga protiv Mirka Ćurića i Luke Petrovića zbog zloupotrebe položaja jer ne postoji nikakav osnov da se novcem iz budžeta plaćaju dugovi FK Leotara iz ranijeg perioda - istakao je Vukanović.

On je naveo da je u ovom slučaju generalni direktor Elektroprivrede uticao na gradonačelnika.

Na drugoj strani, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić tvrdi da je novac na račun Fudbalskog kluba Leotar prebačen na zakonit način, a da su tumačenja i unapred napisane presude narodnog poslanika Nebojše Vukanovića još jedan način da na sebe skrene pažnju.

- Kao gradonačelnik imam ovlašćenja da prebacim sredstva iz gradskog budžeta sa konta jednog na konto drugog odeljenja u iznosu do pet odsto. To sam i učinio. S tim da u ovom slučaju nijedan sportski kolektiv nije dobio manje novca. Da smo se tada odlučili da idemo na rebalans trebalo bi nam mesec dana, a za rešavanje tog problema bilo je na raspolaganju tek petnaestak dana - rekao je Ćurić, dodavši da on nije dobio poziv pravosudnih instiutucija po prijavi Vukanovića.

Nezadovoljni pravosuđem

OPOZICIJA u Trebinju mirno je protestovala 16. novembra u Trebinju ispred Palate pravde i tom prilikom izneli su svoje nezadovoljstvo radom pravosudnih institucija po prijavama koje su podneli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a