DODIK O CVIJANOVIĆEVOJ: Željka je čovek kojem bih sada poverio da vodi Srpsku

Tanjug

09. 12. 2021. u 23:30

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović jedna od najvažnijih ličnosti u novijoj političkoj istoriji i da je ponosan na njen pristup, energiju i emociju kojima brani interese Srpske.

ДОДИК О ЦВИЈАНОВИЋЕВОЈ: Жељка је човек којем бих сада поверио да води Српску

Foto ATVBL

- Uvek sam bio ponosan na njen pristup, energiju i emociju kojom je branila naše interese kada smo zajedno bili u Briselu, SAD i na brojnim konferencijama. Željka je čovek kojem bih sada poverio da vodi Srpsku i da za 10 godina dođem i znam da će u međuvremenu učiniti sve najbolje za Republiku Srpsku - poručio je Dodik.

On je, komentarišući informaciju da su tokom protekle posete SAD Cvijanovićevu "nagovarali" da preuzme mesto lidera SNSD, precizirao da je to učinio specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar. Dodik je demantovao navode crnogorskih medija da je to uradio nekadašnji američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, jer on, kaže, više nije važan u američkoj politici, ali dodaje da je to urađeno kako bi se održala tema i napravila diskusija u okviru SNSD.

- Kada se vratila iz SAD Željka mi je rekla da su je ubeđivali da prihvati da bude predsednik SNSD-a. Željku dobro znam, reč je o osobi koja je sa stanovišta onoga kako se zalaže za Republiku Srpsku jedna od najvažnijih u našoj novijoj političkoj istoriji - rekao je Dodik za ATV, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da su on i Cvijanovićeva najbliži saradnici koji su kao tandem godinama učinili mnoge dobre poslove za srpski narod i Srpsku.

Predsednica RS i potpredsednica SNSD Željka Cvijanović izjavila je danas da postoje razne spekulacije, podmetanja i inicijative da se lider te stranke Milorad Dodik izoluje i da se nađe neko ko će mu okrenuti leđa, ali je istakla da je SNSD kompaktna politička organizacija u kojoj su timski igrači.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)