"NOVOSTI" SAZNAJU: Predao se Petar Dukić, u akciji "Transporter"zaplenjena 303 kilograma marihuane

O.M.

03. 12. 2021. u 12:15

PETAR Dukić zvani Piter, osumnjičeni u predmetu ”Transporter”, koji se dovodi u vezu sa 303 kilograma zaplenjene marihuane, predao se jutros Tužilaštvu BiH u Sarajevu, potvrđeno je ”Novostima”.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Предао се Петар Дукић, у акцији Транспортерзаплењена 303 килограма марихуане

Oduzeta droga, Foto MUP RS

Kako saznajemo, Dukić je u pratnji advokata došao u tužilaštvo i predao se pripadnicima sudske policije. Tokom dana će biti saslušan u svojstvu osumnjičenog, a očekuje se da će mu biti predložen jednomesečni pritvor.

- Prema operativnim podacima Dukić se minulih 15 dana skrivao na području Federacije BiH. Za to vreme njegovi advokati su u više navrata kontaktirali postupajućeg tužioca Dubravka Čamparu kako bi dogovorili njegovu predaju, što je jutros konačno i realizovano - kaže izvor blizak istrazi.

U akciji ”Transporter” zaplenjeno je 303 kilograma marihuane i 56 kilograma kokaina, te uhapšeno više osoba zbog sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili međunarodnim krijumčarenjem marihuane i kokaina. Kao vođa grupe označen je Bojan Cvijetić, nekadašnji savetnik u Ministarstvu bezbednosti BiH, kod koga su u pretresu pronađeni poverljivi dokumenti Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA).

NJemu je određen pritvor kao i Aleksandru Nikoliću, Saši Rađeviću, Ivanu Juriću i Draganu Kresojeviću. U međuvremenu na slobodu je, uz mere zabrane, pušten suspendovani inspektor MUP RS Mladen Milovanović, dok za četvoro uhapšenih pritvor nije ni zatražen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)