MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE RS: Mlekarima povišica od tri miliona maraka

S. M.

02. 12. 2021. u 13:36

ZA premiju za mleko ove godine planirana je isplata oko 27 miliona KM, ali će zbog povećanog otkupa mleka ove godine mlekarima biti isplaćeno oko 30 miliona KM, samo po osnovu premije za mleko.

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ РС: Млекарима повишица од три милиона марака

Foto GlasSrpske

Ovo je značajno povećanje izdvajanja za proizvodnju mleka u Republici Srpskoj, uz napomenu da preko 40 odsto agrarnog budžeta odlazi na premiju za mleko, te druge mere koje u okviru agrarnog budžeta koriste mlekari, rečeno je Novostima u minsitarstvu poljoprivrede RS.

- Upravo zbog povećane proizodnje mleka u Republici Srpskoj, došlo je do potrebe da se koriguje i isplata septembarske premije za mleko, pa će ona biti isplaćena dvokratno. To znači da će uz već isplaćenih 20 pfeniga po litri mleka, u narednih nekoliko dana biti isplaćeno i dodatnih pet pfeniga na račune proizvođača, o čemu su tokom vikenda izvršene usmene konsultacije sa rukovodstvom Udruženja poljoprivrednih proizvođača -mekara RS, pojašnjavaju u ministarstvu.

Dalje navode da je isplata premije za mleko cele godine je redovna i jedina je mera od svih koja se isplaćuje na mesečnom nivou, a tako će ostati i ubuduće i isplate će se odvijati u punom iznosu.

- Premija za mlijeko u 2022.godini i dalje će biti isplaćivana po 25 pfeniga po litri, poručeno je iz resornog ministartsva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024