TREBINJE NE ZABORAVLJA MOMIRA: Porodici Bulatović uručeno priznanje "Počasni građanin"

D. C.

30. 11. 2021. u 16:02

NAJVEĆE priznanje Počasni građanin Trebinja posthumno je dodeljeno Momiru Bulatoviću, nekadašnjem predsedniku Crne Gore i Vlade Savezne Republike Jugoslavije, a priznanje je uručeno njegovoj suprugi Nadi i kćerki Nini.

ТРЕБИЊЕ НЕ ЗАБОРАВЉА МОМИРА: Породици Булатовић уручено признање Почасни грађанин

Foto: D. C.

Porodica pokojnog Bulatovića, bila je sprečene da 13. novembra bude u Trebinju na Svečanoj sednici Skupštine grada, a prilikom uručenja u ime porodice zahvalio se Balša Bulatović.

- Ja sam dobio ispred porodice to ogromno zaduženje i čast da vam se zahvalim iako znam da ne postoje krupne reči koje niste zaslužili da vam se upute, a koje nemam, na vašoj rešenosti da postuhumno uvrsitite Momira Bulatovića u red vaših otmenih sugrađana. Danas se ne zna ko je srećniji i zadovoljniji i ne zna se ko kome daje počast i titulu. Da li Trebinje nagrađuje Momira ili on daruje svoju ujčevinu i Hercegovinu – istakao je Balša Bulatović.

Ranije je obrazloženo da je Momiru Bulatoviću dodeljeno priznanje za pomoć Trebinju u najtežim trenucima Odbrambeno-otadžbinskog rata, kada je svojim diplomatskim umećem doprinio da se Trebinje sačuva od neprijatelja i da srpski narod opstane na ovom prostoru.

- Upravo smo danas komentarisali da se određen broj Trebinjaca spakovao i otišao iz Trebinja ali zahvaljujući Bogu, Momiru i ljudima koji su u to vreme procenili kako treba raditi mi smo danas ovde i uživamo u slobodi – rekao je gradonačelnik Trerbinja Mirko Ćurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a