PETROVO NA STRANI GRAĐANA: Odbornici podržali zahteve protiv geoloških iskopavanja na Ozrenu

Lj. ĐURIĆ

24. 11. 2021. u 07:13

DA građanski aktivizam i pritisak na vlasti može, ipak, dati rezultate pokazuje primer u opštini Petrovo, gde su se vlasti priklonile njihovim zahtevima da se obustave detaljna geološka istraživanja oko iskopavanja nikla na Ozrenu.

ПЕТРОВО НА СТРАНИ ГРАЂАНА: Одборници подржали захтеве против геолошких ископавања на Озрену

Sa sednice SO Petrovo, Foto Media centar Petrovo

Razmatrajući Informaciju o geološkim istraživanjima koja na teritoriji Petrova sprovodi "Medeni breg" d. o. o Bijeljina, na predlog načelnika opštine Ozrena Petkovića, odbornici SO su odlučili da zbog nezadovoljstva i zabrinutosti građana oko zaštite životne sredine ne podrže geološka istraživanja na svojoj teritoriji.

Skupština je zadužila načelnika da od nadležnog ministarstva traži da preispita zakonitost izdatog rešenja "Medenom bregu" i da od nadležnog ministarstva i izvođača geoloških istraživanja traži obustavljanje svih istražnih radnji na teritoriji Petrova.

- Slušajući glas naroda proteklih dana i konsultujući se sa svojim saradnicima, predložio sam ovaj zaključak koji je prihvatilo 13 od 15 prisutnih odbornika - rekao je načelnik Petković, izrazivši stav da tamo gde građani pokažu nezadovoljstvo to se mora poštovati.

U nedelju je održan i protestni skup u Sočkovcu, na kojem su se meštani te mesne zajednice, ali i Karanovca, Kakmuža i drugih iz te opštine odlučno usprotivili nameri bijeljinskog preduzeća da nastavi i proširi geološka istraživanja u toj opštini.

Od Ministarstva energetike i rudarstva RS, kako su zaključili, zahtevaće da povuče dato odobrenje i time ponište licencu za istraživanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri