AFERA "KORONA UGOVORI": Određen pritvor direktoru bolnice

O. M.

08. 10. 2021. u 15:53

OKRUŽNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor direktoru dobojske bolnice "Sveti apostol Luka" Mladenu Gajiću, uhapšenom u aferi "Korona ugovori".

АФЕРА КОРОНА УГОВОРИ: Одређен притвор директору болнице

Foto Lj. Đ.

Pritvor je određen zbog sumnje da je Gajić počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

- Pritvor može trajati do 6. novembra, a određen je zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uništavanjem tragova ili uticajem na svedoke - navode u sudu.

Siniša Mikić, Gajićev advokat, kaže da će uložiti žalbu na ovu odluku smatrajući da u Gajićevom slučaju uopšte nema elemenata krivičnog dela.

Iz tužilaštva je ranije saopšteno da se Gajić tereti da je nezakonitostima u javnim nabavkama pravnim licima "Travel for fan" i "Promeding" omogućio pribavljanje imovinske koristi.

U vezi sa "Korona ugovorima" Tužilaštvo RS danas je u svojstu osumnjičenih ponovo ispitivalo ranije uhapšenog direktora agencije "Travel for fan" Sašu Markovića i direktora firme "Promeding" Dragana Dubravca, protiv kojih je istraga proširena. Očekuje se i ponovno saslušanje nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)