SRPSKA MORA DA BRANI SVOJA OVLAŠĆENJA: Čubrilović razgovarao sa ambasadorkom Nemačke

S. M.

18. 11. 2021. u 15:15

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je u razgovoru sa ambasadorom Njemačke u BiH Margret Uber da je višegodišnja podrška dela međunarodne zajednice isključivo bošnjačkoj strani i njihovom nastojanju da izvrše unitarizaciju BiH, suprotno Dejtonskom mirovnom sporazumu, dovela do toga da je Srpska primorana da na svaki miran i legalan način brani svoja ustavna ovlaštenja.

СРПСКА МОРА ДА БРАНИ СВОЈА ОВЛАШЋЕЊА: Чубриловић разговарао са амбасадорком Немачке

Foto Narodna skupština

Tokom današnjeg susreta u Banjaluci Čubrilović je istakao da je rešenje političke situacije u BiH moguće postići samo uvažavanjem sva tri konstitutivna naroda, a ne kao što to čini dio međunarodne zajednice koji zastupa interese samo jednog naroda, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je ukazao na činjenicu da ne postoje vidljive i iskrene namere dela međunarodne zajednice da istinski sasluša stavove Republike Srpske koja insistira na poštivanju Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Predsednik Narodne skupštine Srpske rekao je da je najveći problem u BiH međusobno nepoverenje tri konstitutivna naroda, kao i neprincipijelan stav i mešanje dela međunarodne zajednice u unutrašnja pitanja u BiH. On je istakao da je napredak moguće ostvariti jedino dijalogom i dogovorom najvažnijih političkih predstavnika Bošnjaka, Srba i Hrvata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)