SRĐAN (19) UMRO OD KORONE: Otac mu se ubio, majka odmah potom preminula

S. M.

08. 11. 2021. u 16:44

MLADI Srđan Stojanović (19) u nedelju je preminuo nakon četiri dana boravka u bolnici i borbe sa koronom, a za njegovom tužnom sudbinom plače celi region. Srđan je odrastao u banjalučkom naselju Šeher ( Srpske Toplice), s bakom i mlađom sestrom.

СРЂАН (19) УМРО ОД КОРОНЕ: Отац му се убио, мајка одмах потом преминула

Foto banjalukacom

Prema rečima njegovih drugova, Srđan je i ranije imao zdravstvenih problema povezanih sa srcem, a korona je bila dodatni faktor koji mu je i odnio život. On i njegova maloletna sestra pre nekoliko godina ostali su bez roditelja i živeli su sa bakom, kojoj je Srđan predstavljao jedinu nadu.

– Otac mu se ubio kada je bio šesti razred. Bio je policajac, odvojio se u prostoriji i ubio se u privatnoj prostoriji. Malo posle toga umrla mu je majka od srca, a potom i deda. Ostali su samo on i mlađa sestra, sa bakom.

Nažalost, i baka i sestra takođe imaju kovid. Baka se trenutno nalazi u bolnici, a sestra sa kojom su njegovi drugovi u kontaktu je smeštena kod tetke, prenosi portal Banjaluka.

– Baka je živela za njega. On je bio jedina nada i glava kuće poslije svega što se desilo tokom proteklih godina – kazali su njegovi drugovi za banjalučke medije.

Srđanov drug je u potresnoj ispovesti ispričao da se mladić borio kao lav. Radio je sve moguće poslove, od građevine preko poljoprivrede, a od skoro je počeo da se sprema kako bi postao policajac kao njegov pokojni otac. Nažalost, sudbina nije dozvolila da se to desi.

Kako bi im na neki način pomogli, postavili su kutije u nekoliko ugostiteljskih objekata u okolini i na mjestima gđe su sa Srđanom provodili vrijeme, te pozivaju sve Banjalučane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji.Kutije su postavljene u sledećim lokalima:

Caffe bar NEST (Čaire)

Caffe bar MIG (Hisete)
Caffe bar HISETA (Hisete)
Diskont pića RADIĆ (Šeher)
Caffe bar ČETVORKA (Šeher)
Caffe bar TEMA (Karanovac)
Caffe bar IMPERIA (Karanovac)
Caffe bar ARA (Karanovac)
Caffe bar TIFFANY (Memići)
Caffe bar LIBERO (Javorani)

Prijatelji preminulog jednom ističu i pozivaju sve Banjalučane da pomognu, jer taj novac će mnogo značiti Srđanovoj baki i sestri i na neki način, bar za početak, olakšati im još jednu tešku životnu situaciju koja ih je snašla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)