BIJELJINA: Više para u kasi - predlog rebalansa budžeta grada

V. M.

06. 11. 2021. u 23:34

PREDLOGOM rebalansa budžeta grada Bijeljina za ovu godinu utvrđena su sredstva u iznosu 61.634.318,00 KM, što u odnosu na prvobitni budžet predstavlja povećanje od oko 3,7 miliona KM i to po osnovu prihoda od PDV.

БИЈЕЉИНА: Више пара у каси - предлог ребаланса буџета града

Foto: V. Mitrić

Ovim povećanjem  je  učinjena korekcija, koji je utvrđen nacrtom rebalansa budžeta grada u skladu sa rebalansom budžeta Republike Srpske koji je usvojen na 18. sednici Narodne skupštine Republike Srpske. Povećanje prihoda je zasnovano na oporavku privrede Republike Srpske, kao i na novim koeficijentima raspodele tih prihoda koji su za Republiku Srpsku utvrđeni na znatno višem nivou.

- Zahvaljujući ovom povećanju budžeta, omogućeno je da se uvaži većina primedbi budžetskih korisnika na nacrt rebalansa, koje su se odnosile na povećanje sredstava za tekuće rashode i kapitalne izdatke - ističu u kabinetu gradonačelnika Bijeljine. - Takođe, ovim povećanjem su obezbeđena i sredstva za računovodstveno evidentiranje rashoda za otplatu obaveza po garancijama koje je grad dao za kreditno zaduženje Regionalnoj deponiji „Eko dep“ Bijeljina (kredit Svestske banke), JU „Banja Dvorovi“ (kredit Naše banke) i AD „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina (kredit EBRD), jer ova javna preduzeća nisu u stanju da sama finansiraju svoje kreditne obaveze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna