KRISTIJAN ŠMIT U PARLAMENTU BIH: Nisam Pedi Ešdaun!

S. M.

28. 10. 2021. u 14:38

KRISTIJAN Šmit, visoki predstavnik u BiH pojavio se danas pred poslanicima danas je u u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a kojem nisu prisustvovali poslanici iz Republike Srpske. U sali su Šmita dočekali poslanici stranaka sa sedištem u Sarajevu.

КРИСТИЈАН ШМИТ У ПАРЛАМЕНТУ БИХ: Нисам Педи Ешдаун!

Nedžad Uglješa Nezavisne Novine

Nakon uvodnog obraćanja Šmit je odgovarao na pitanja poslanika iz Federacije, a većina se odnosila na primenu Bonskih ovlaštenja i razloge zbog čega, kako kažu poslanici SDA, SDP,DF, nema kazne prema Republici Srpskoj, jer kako to vide eposlanici iz FBiH, Republika Srpska ruši Dejton.

- Ja nisam Pedi Ešdaun, nećemo se vratiti u to vreme jer je došlo do predaje odgovornosti u ruke domaće vlasti. Sve nadležnosti i dalje stoje, sva ovlaštenja koje imam nisu ukinuta. Rekli ste dajte mi odgovor da ili ne. Ja sam juče bio u poseti Ustavnom sudu. Uveren sam da Ustavni sud ima jasne odluke, kada je naprimer reč o Zakonu o šumama kojima se kaže da se ne smiju kršiti nadležnosti iz Ustava. Ako postoji odluka, nije na visokom predstavniku da donosi odluku iznad te. Dopustite mi da budem ne potpuno jasan nego da kažem da radim na tome, rekao je Šmit.

Na pitanje o korištenju Bonskih ovlaštenja Šmit je dodao  da su bonska ovlaštenja u ladici te da ih može koristiti. 

- Ako me pitate kada ću koristiti ovlaštenja, rekao bih da ih već koristim, zaključio je Šmit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)