SANJA VULIĆ PORUČILA PODŽIĆU: Smeta vam vežba sa vojskom Srbije, a možete vežbati sa američkim vojnicama i Euforom!

S. M.

26. 10. 2021. u 21:50

TOKOM burne rasprave u Parlamentu BiH Sanja Vulić poslanik SNSD poručila je ministru Sifetu Podžiću i poslanicam iz Federacije BiH da očigledno nisu svi slušali isto obrazloženje i čitali istu odluku predsedavajućeg Zorana Tegltije o smeni Podžića, a gde je jasno rečeno ne treba uvoditi praksu rada izvan nadležnosti i izvan zakona.

САЊА ВУЛИЋ ПОРУЧИЛА ПОЏИЋУ: Смета вам вежба са војском Србије, а можете вежбати са америчким војницама и Еуфором!

FOTO SMišljenović

- Ministar odbrane je jedini ministar koji ima dva zamenika, ne bez razloga. Takođe, zajednički štab ima načelnika štaba i dva zamenika.Nije ministar odbrane taj koji sam odlučuje i bez Predsedništva BiH koje delujući prema konsenzusu, ima vrhovnu komandu i kontrolu nad Oružanim snagama - istakla je Vulićka.

Ona kaže da je predsedavajući Saveta ministara pozvao ministra Podžića da odluku stavi van snage i pošto to nije urađeno, odluka o smeni ministra je nešto što se treba  podržati i što je opravdano.

- Savetnik Sifeta Podžića, Fazlić, javno je izjavio da je stvarni razlog odgađanja vežbe zapravo agresivna politika Srbije prema BiH. Licemerstvo je nemerljivo od strane većine poslanika i čista zloupotreba vojnika. Vi se kao brinete o zdravlju vojnika Oružanih snaga BiH, a kada su bile vežbe sa Amerikancima i Euforom, takođe je bila je pandemija. Vi hoćete reći da su vojnici Srbije kliconoše, da prenose zarazu ili radiaktivno zračenje, a  američki vojnici šire ljubav i pozitivne vibracije - poručila je Vulićka.

Ona je izjavila da za pojedine kolege koji smatraju da je Narodna skupština Republike Srpske viši organ, naglašava da je za nju to najviši organ i institucija Republika Srpska, iznad svega.

- Nemojte nas ponižavati i omalovažavati, reći da je Zoran Tegeltija sebe samoponizio je neprimereno, vi kolege, koji obmanjujete javnost i izmišljate razloge za pravdanje Sifeta Podžića jasno je da ste sami sebe ponizili. Istina jedina i prava je što se radi o vežbi sa pripadnicima vojske Srbije. Sve ostalo je zamajavanje javnosti. Osporavaju privremeno finansiranje, a niko ne kaže da je Sifet Podžić u startu naglašavao ministru Stefanoviću da ne želi vežbu sa Srbijom. Prvo je rekao, kako nemaju novca za gorivo. Na to je ministar Stefanović rekao da će Srbija platiti gorivo. Trošak za smeštaj ne postoji jer OS BiH imaju kontejnere za smeštaj. Magacin Ministarstva odbrane i bezbednosti je i danas pun namirnica kojim ste mogli nahraniti vojnike Srbije, da li je tako? Poznavajući Vas, verujem da to nije Vaša odluka, samo budite džek, pa recite ko vam je to naredio? Kraljica diplomatije, Bisera Turković ili neko iz vašeg DF - upitala je Vulićka.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!