SNJEŽANA NOVAKOVIĆ BURSAĆ: Mektić prekršio zaključke Narodne skupštine i pokazao podaništvo opozicije

S. M.

25. 10. 2021. u 17:25

PREDSTAVNIK Kluba poslanika SDS, PDP i DNS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić pokazao je danas podaništvo te tri stranke učešćem u radu Ustavnopravne komisije ovog doma, ocenila je šef Kluba poslanika SNSD Snježana Novaković-Bursać.

СЊЕЖАНА НОВАКОВИЋ БУРСАЋ: Мектић прекршио закључке Народне скупштине и показао подаништво опозиције

foto Glas Srspske

Bursaćeva je rekla da je Mektić danas dao kvorum za održavanje sednice Ustavnopravne komisije, čime je prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

- On je uspešno priveden da održi kvorum, nakon što je i predstvanik HDž BiH Nikola Lovrinović napustio sednicu, rekla je Bursaćeva novinarima i dodala da je Mektić učestvovao u odlučivanju.

Ona je rekla da je Mektić svojim prisustvom dao legitimet i "omogućio dalji život" ustavnih amandmana Naše stranke, a koji se odnose na izmene Izbornog zakona koji podrazumevaju jednog predsednika i Parlamentarnu skupštinu sa 66 poslanika bez Doma naroda.

- SDS, PDP i DNS su ovim danas pokazali koga slušaju i ko je kadar da ih privede i u ovoj situaciji da im održi kvorum. Mislim da ovo javnost treba da zna. Nije ovo njegovo ponašanje i on na Ustavnopravnoj komisiji predstavlja SDS, PDP i DNS - rekla je Bursaćeva.

Ona je konstatovala da je Mektić i dosadašnjim ponašanjem pokazao da nije vredan bilo kakvog komentara.

- Ponosim se što ne pripadam istoj vertikali kao što je Mektić. Inače ga ne bih komentarisala, ali danas sam morala jer on predstvalja SDS, PDP i DNS, nešto što se građanima Republike Srpske predstavlja kao alternativa - rekla je Bursaćeva i dodala da ima odgovornost da narod Srpske upozori na to.

Ona je rekla da će poslanici SNSD sutra ići na sednicu Predstavničkog doma i podržati odluku predsedavajućeg Saveta ministar Zorana Tegeltije za smenu ministara odbrane Sifeta Podžića.

- Predsedavajući Saveta ministara je iskoristio svoje pravo i potpuno razložno i na zakonu zasnovano donio odlku o smeni ministra odbrane - rekla je Bursaćeva.

Podsećajući da je Tegeltija doneo odluku o Podžićevoj smeni, nakon što je obustavljena vojna vježba Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, Bursaćeva je rekla da je tu situacija jasna.

-To nije bila samo vežba, nego i dokaz da li uvažavate srpsku komponetu u Oružanim snagama BiH i Republike Srpske - rekla je Bursaćeva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna