STANIVUKOVIĆ OSUĐEN NA 30 GODINA: Zapalio nevenčanu suprugu - advokat nezadovoljan, najavio žalbu

O. MATAVULJ

25. 10. 2021. u 15:48

BRANISLAV Stanivuković (44) iz Kukulja kod Srpca osuđen je na 30 godina zatvora zbog svirepog ubistva nevenčane supruge Milice Marinković (33) koju je polio benzinom i zapalio.

СТАНИВУКОВИЋ ОСУЂЕН НА 30 ГОДИНА: Запалио невенчану супругу - адвокат незадовољан, најавио жалбу

Foto: O.Matavulj

Zločin se dogodio 20. jula prošle godine u Aleksandrovcu kod Laktaša. U presudi se navodi da je Stanivuković, na očigled Miličine kćerke Slađane, suprugu polio benzinom i zapalio. U napadu Milica je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i obe ruke. Hospitalizovana je u UKC Republike Srpske gde je podlegla povredama posle 13 dana.

U presudi se navodi da je Stanivuković od 2010. zlostavljao Milicu, tako što ju je tukao i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome.

Foto: O.Matavulj

- Kada je oštećena, tokom 2012. godine, uspela da pobegne kod majke u Austriju, optuženi je zapalio kuću njenog očuha u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje ćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, ona se vratila optuženom i nastavila s njim da živi u vanbračnoj zajednici - navodi se u presudi.

Foto D. Pozderović

Pojašnjava se da je 20. jula ujutro Stanivuković automobilom ”pežo 406” pratio Milicu i njenu ćerku na putu Mrčevci - Aleksandrovac. Kada im je prišao, izašao je iz vozila noseći plastičnu flašu, sa 1,5 litara benzina.

- Oštećena je u tom momentu počela da beži, ali je optuženi sustigao i polio benzinom po glavi i telu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svestan da će tako prouzrokovati njenu smrt, što je i hteo.

Predsednik sudskog veća Dragan Uletilović rekao je da na strani optuženog nije bila ni jedna olakšavajuća okolnost, te da je delo počinio u uračunljivo stanju.

Stojan Vuakajlović, advokat optuženog, nezadovoljan je presudom i najavio je žalbu.

- Ovo je pravni nonsen. Nevjerovatno je da se sve vreme govori o nasilju u porodici, a da to sud kvalifikuje kao teško ubistvo - rekao je Vukajlović.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Potraga za novcem Đokića: Radnici otkopavaju imanje DŽonića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)