PRIKUPLJENO STO JEDINICA KRVI: Humanitarna akcija povodom slave Ugljevika (FOTO)

V.Mitrić

23. 10. 2021. u 20:49

U AKCIJI dobrovoljnih davalaca krvi, koja je organizovan u Ugljeviku, u povodom opštinske krsne slave - Svete Petke Paraskve dobijeno je 100 doza ove dragocene tečnosti.

ПРИКУПЉЕНО СТО ЈЕДИНИЦА КРВИ: Хуманитарна акција поводом славе Угљевика (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Organizator ove humanitarne akcije, koja je okupila više od sto dobrovoljnih davaoca krvi iz Republike Srpske je Dobrovoljno društvo davalaca krvi  “Rudar” a opština Ugljevik generalni pokrovitelj.

Predsednik DDDK “Rudar” Milan Marković rekao je da je današnja akcija tradicionalna.

- Prikupljenu krv darujemo Zavodu za transfuziju krvi u Bijeljini, a oni je prosleđuju tamo gde je potrebno. Učestvujemo u svim akcijama koje se organizuju širom Republike Srpske i Srbije - rekao je Marković.

- Sa nama su danas u Ugljeviku i prijateljska društva iz Srbije i Crne Gore ali oni danas ne daju krv rad jer nam je odobreno do 120 doza da se prikupi - naveo je Marković.

Davoce krvi posjetio je i pozdravio načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je istakao da je DDDK “Rudar” u ovom kraju i celokupnoj regiji najorganizovanije društvo dobrovoljnih davaoca krvi.

- Uvek smo našu krsnu slavu započinjali humanitarnim aktivnostima, a važno je da se, posebno u ovim vremenima, pokaže humanosti i sigurno je da ovakvo angažovanje našeg društva dobrovoljnih davaoca krvi znači puno za sve naše sugrađane, kako za građane Ugljevika a tako i one širom Republike Srpske a i naše matice Srbije . rekao je Perić.

Perić  se zahvalio rukovodstvu DDDK “Rudar” i svim davaocima, ali i  onima koji podržavaju njihov rad i poželeo da i u budućem period nastave tako dobro da rade.

Lekar Daliborka Trišić iz Zavoda za transfuziju krvi Bijeljina, istakla je odličnu saradnju sa DDDK “Rudar” iz Ugljevika.

- Krv mora da čeka pacijenta a ne pacijent krv i zato je važno raspolagati dovoljnim količinama krvi svih krvnih grupa koje prikupljamo na ovaj način kroz humanitarne akcije – rekla je Trišićeva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a