NEMA DOKAZA ZA ZLOUPOTREBU: Banjalučko tužilaštvo obustavilo istragu protiv predsednika DNS Nenada Nešića

O. MATAVULj

19. 10. 2021. u 06:08

OKRUŽNO javno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv Nenada Nešića, predsednika Demokratskog narodnog saveza i nekadašnjeg direktora "Puteva Republike Srpske", za navodnu zloupotrebu položaja "tešku" oko 17 miliona maraka.

НЕМА ДОКАЗА ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ: Бањалучко тужилаштво обуставило истрагу против председника ДНС Ненада Нешића

Foto Novosti

Radi se o istrazi koja je vođena na osnovu prijave Uprave kriminalističke policije MUP RS od 17. novembra prošle godine u vezi sa sklapanjem ugovora sa "Prijedorputevima".

- U tom predmetu doneta je naredba o obustavi istrage protiv Nenada Nešića, jer nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni počinio krivično delo koje mu je stavljeno na teret - rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Podsetimo, u izveštaju koji je MUP RS dostavio tužilaštvu navodilo se da je Nešić od 8. maja 2018. do 31. avgusta 2020. godine kao odgovorno lice, odnosno v. d. direktora "Puteva RS", kršio odredbe Zakona o javnim nabavkama. Kako se navodilo, sumnjalo se da je Nešić iskoristio svoj položaj i ovlašćenja i zaključio okvirni sporazum sa firmom "Prijedorputevi" a. d. Prijedor i u okviru njega zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima u Republici Srpskoj. Time je, kako se navodilo, Nešić pribavio imovinsku korist "Prijedorputevima" u iznosu od 16,9 miliona maraka.

Zanimljivo je da Nešić prethodno podneo ostavku na mesto v. d. direktora "Puteva RS" iz, kako je tada navedeno, zdravstvenih razloga. Ostavka je usledila nakon što je njegov DNS napustio vladajuću koaliciju u Srpskoj okupljenu oko Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Više prijava

PROTIV Nenada Nešića policijske agencije su nadležnim tužilaštvima dostavile više krivičnih prijava, a neke od njih se i dalje nalaze u radu i još nije doneta tužilačka odluka. Gotovo za svaku prijavu Nešić je tvrdio da se ne oseća krivim i da nema dokaza da je izvršio bilo koje krivično delo.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije