STIGLO 100.000 DOZA SPUTNJIKA: Nastavlja se imunizacija u Republici Srpskoj

S. M.

18. 10. 2021. u 17:09

U SKLADIŠTE uvoznika "Krajina grupe" u Banjaluci dopremljeno je 98.080 doza prve i druge komponente vakcina "sputnjik ve", koje je obezbedila Vlada RS za imunizaciju stanovništva u Srpskoj protiv virusa korona.

СТИГЛО 100.000 ДОЗА СПУТЊИКА: Наставља се имунизација у Републици Српској

Foto: Vlada RS

Vakcine će, po završetku procedura, biti upućene zdravstvenim ustanovama koje sprovode imunizaciju stanovništva širom RS, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Uključujući i ovu isporuku, do sada je na ovaj način u RS stiglo ukupno 397.380 doza vakcina "sputnjik ve", odnosno po 198.690 doza prve i druge komponente vakcine.

Foto: Vlada RS

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i dalje poziva građane da se o važnosti i prednostima imunizacije, kao i mogućnostima za vakcinaciju protiv virusa korona u Srpskoj, informišu kod kredibilnih i zvaničnih izvora, a to su pre svega njihovi izabrani lekari i zdravstvene ustanove koje sprovode proces imunizacije, te da se što pre vakcinišu.

- Vakcinacijom protiv virusa korona štitimo prije svega svoje zdravlje, ali doprinosimo i što sveobuhvatnijoj imunizaciji protiv ove bolesti, što je od izuzetne važnosti za kontrolu epidemije - navodi se u saopštenju.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, do sada je u Srpsku isporučeno više od 1,3 miliona doza vakcina ukupno pet proizvođača, tako da zdravstvene ustanove u Srpskoj raspolažu dovoljnim količinama vakcina protiv virusa korona.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Srpska fabrika vakcina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)