ISPLATA NOVCA RODITELJIMA: Pare za mališane koji pohađaju privatne vrtiće u Bijeljini

V. Mitrić

13. 10. 2021. u 08:08

GRADSKA uprava Bijeljine je započela isplatu mesečnih subvencija za decu koja pohađaju privatne vrtiće, kao i finansijske podrške roditeljima novorođenčadi.

ИСПЛАТА НОВЦА РОДИТЕЉИМА: Паре за малишане који похађају приватне вртиће у Бијељини

Foto D. Dozet

Do sada je isplaćen novac za 48 porodica koje su dobile prinovu, kao i za 329 dece iz tri vrtića u iznosu od 20.500 konvertibilnih maraka. U narednim danima uslediće isplata subvencija i za preostale vrtićke mališane, u skladu sa dostavom dokumentacije. Za subvencije je prijavljeno oko hiljadu dece iz privatnih predškolskih ustanova i u planu je da se za subvencionisanje njihovog boravka u vrtićima izdvoji 130.000 konvertibilnih maraka, kao i 100.000 KM za roditelje novorođenčadi.

- Sva deca treba da imaju što ravnopravniji položaj, bilo da pohađaju privatne ili državne vrtiće. Isplata subvencija za svu vrtićku decu biće završena u roku od nekoliko dana i još jednom zahvaljujemo roditeljima i vrtićima na saradnji, a isplata podrške roditeljima beba se vrši u skladu sa dostavom zahteva – poručeno je iz gradskog Odeljenja za društvene delatnosti.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović će u narednom periodu nastaviti s posetama predškolskim ustanovama, kako bi bile razmotrene mogućnosti za unapređenje saradnje, a naredni vrtić koji će posetiti biće „Štrumfograd“.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: OBAVEZNO POSETITE: Vojni muzej na Kalemegdanu čuva istoriju naših ratovanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri