DODIK PRED SKUP GODIŠNJICE POKRETA NESVRSTANIH: Nastupaću u ime Republike Srpske i Srba!

Tanjug

11. 10. 2021. u 08:24

SRPSKI član Predsedništva Milorad Dodik, koji će prisustvovati skupu povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih koji počinje danas u Beogradu, izjavio je da će na marginama tog skupa sagovornike upoznati sa situacijom u BiH sa pozicije predstavnika srpskog naroda, odnosno Republike Srpske u Predsedništvu BiH.

ДОДИК ПРЕД СКУП ГОДИШЊИЦЕ ПОКРЕТА НЕСВРСТАНИХ: Наступаћу у име Републике Српске и Срба!

BOJKOT Milorad Dodik, Foto D. Pozderović

Iz Dodikovog Kabineta najavljeno je da će Dodik imati i više bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima zemalja učesnica dvodnevnog skupa.

Dodik je rekao da neće iznositi stavove Predsedništva BiH jer nije ni došao u toj funkciji, prenosi RTRS.

- Nisam šarlatan kao što su (članovi Predsedništva BiH Šefik) Džaferović i (Željko) Komšić koji pokušavaju da se lažno predstavljaju, ja se ne predstavljam lažno - rekao je Dodik.

On je ponovio da je u Beogradu u kapacitetu srpskog člana Predsedništva BiH, te da neće ništa izvan toga ni reći, niti preduzeti obavezu u ime BiH, jer nije tu u ime BiH.

- Na ovaj samit smo pozvani sva trojica (članova Predsedništva BiH) posebno. Oni su rekli da neće, evo ja sam tu, ali ja neću govoriti u njihovo ime, kao što oni znaju otići u UN ili bilo gde pa pričaju kao da to govori BiH, što je lažno predstavljanje do mere bezobrazluka da ignoriše dva naroda - Srbe i Hrvate - rekao je Dodik.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Otvaranje fabrike u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest