NAŠE MALO JE NEKOME MNOGO: Bilećani i ove godine masovno potvrđivali humanost

D. CURAĆ

11. 10. 2021. u 06:08

OPŠTINSKA organizacija Crvenog krsta Bileća organizovala je tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se i ove godine odazvao veliki broj Bilećana.

НАШЕ МАЛО ЈЕ НЕКОМЕ МНОГО: Билећани и ове године масовно потврђивали хуманост

Foto D. Curać

Kako kaže predsednik opštinske organizacije Crvenog krsta Dragoljub Šarenac, inače čovek koji je preko 150 puta dao krv, stanovnici Bileće i ovog puta pokazali su svoju humanu stranu.

- Ovo je jedna akcija koju svake godine organizujemo u oktobru. I ovog puta imamo preko 100 naših stanovnika, a mene posebno raduje što je mlada generacija tu da nastavi sa dobrovoljnim davanjem dragocene tečnosti - rekao je Šarenac.

Humantarnoj akciji odazavlo se i veliki broj žena iz Bileće. Nada Miljanović odlučila je da prvi put daruje krv, ali ne i poslednji.

- Prvi put sam deo ove akcije. Vidim da su muškarci u većini, ali i mi žene želimo da se priključimo i nadam se da će moja krv nekome spasti život - istakla je Miljanovićeva.

Branislav Vuković iz sela Meka Gruda blizu je broja 50 kada je reč o dobrovoljnom darivanju krvi.

Foto D. Curać

- Ovo je jedan lep gest. Preporučio bih svakome kome zdravlje dozvoljava da učestvuje u ovakvim akcijama i da bude među onima koji su svesni da njihovo malo nekome može biti presudno u borbi za život - naglasio je Vuković.

MLADI RADO POSTAJU AKTIVISTI

MLADI Bilećani i ovog puta rado su se odazvali tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koje organizuje bilećki Crveni krst, kaže predsednik Aktiva mladih Zoran Samardžić.

- Mladi su svesni koliko je važno dati krv jer samim tim što je to dragocena tečnost, čovek je u stvari jedina mašina koja može proizvoditi krv i spasti nekome život - rekao je Samardžić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna