NOVI HAKERSKI NAPAD NA SERVERE UKC RS: To je napad na pacijente!

O. M.

07. 10. 2021. u 18:11

SERVER Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske ponovo se nalazi na meti jakog hakerskog napada, zbog čega službeni mejlovi nisu u funkciji.

НОВИ ХАКЕРСКИ НАПАД НА СЕРВЕРЕ УКЦ РС: То је напад на пацијенте!

Depositphotos

U UKC RS navode da je novi napad krenuo jutros u 7.20 časova, te da još uvek traje.

- Napadom su ponovo pogođene službene mejl adrese saradnika za informisanje, sekretarica generalnog direktora i nekih članova Uprave. Obaveštavamo javnost da smo blokirani i tražimo razumevanje, ne možemo odgovarati jer ne primamo ulazne poruke te sve upite možete slati na alternativnu mejl adresu ukcrsinfo@gmail.com - saopštio je UKC RS.

Napominju da su ogorčeni ovakvom vrstom napada koji smatraju atakom i na same pacijente i njihovo zdravlje.

- Često se dešava da na navedene adrese stiže izuzetno važna dokumentacija koja se direktno tiče lečenja pacijenata kako u našoj ustanovi, tako i van nje - navode u UKC RS.

Dodaju da su na napadnute mejl adrese juče dobili poruku vulgarnog sadržaja.

- Poruka je stigla sa mejl adrese: draskovivojnici@protonmail.com, a koju radnici UKC RS najžešće osuđuju i doživljavaju kao poniženje - navodi UKC RS.

Inače, sa iste adrese upućivane su pretnje i vulgarne poruke novinarima Alternativne televizije iz Banjaluke koje su prijavljene policiji.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)