SUĐENJE KRIMI TEHNIČARIMA: Odbijen zahtev za saslušanje Želimira Lepira

O.Matavulj

21. 09. 2021. u 14:30

NA NASTAVKU suđenja krimi tehničarima PU Banjaluka Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku, optuženima za sprečavanje dokazivanja u predmetu David Dragičević, sudija Radmila Medaković odbila je predlog odbrane da se kao svedok sasluša bivši glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Želimir Lepir.

СУЂЕЊЕ КРИМИ ТЕХНИЧАРИМА: Одбијен захтев за саслушање Желимира Лепира

foto: V.Dančić

Saslušanje je tražio Aleksandar Jokić, branilac optuženog Marijanca, zbog Lepirove izjave da Davidove bokserice, koje su nestale iz dokaznog materijala, "nisu dokaz".

- Tužilaštvo je trebalo dokazati da je taj predmet dokaz. U biću krivičnog dela, za koje se moj branjenik tereti, navedeno je da je delo učinio onaj koji uništi predmet koji je proglašen za dokaz. U to vreme Lepir je rekao da Dragičević nije otet, ni mučen i da gaće nisu dokaz - rekao je Jokić.

Tužilac Dalibor Vrećo protivio se saslušanju Lepira, navodeći da je on lično učestvovao u istrazi, saslušavao svedoke i da je njegovo opredeljenje bilo jasno.

- Postupanjem u istrazi Lepir se jasno opredelio oko svega i nepotrebno je da ga saslušavamo šta je rekao u intervjuu - rekao je Vrećo.

Jokićev predlog Medakovićeva je odbila, a prihvatila je da se kao svedok odbrane ponovo sasluša inspektor Siniša Kojdić, zatim Mirko Živković i specijalista sudske medicine Zoran Obradović. Odbijen je predlog za saslušanje Biljane Janković, tužiteljke koja je bila dežurna kada je Davidovo telo pronađeno, te tadašnjih policijskih načelnika Slađana Kvržića i Darka Novkovića.

OPTUŽNICA

Mikica Marijanac i Zoran Bošnjak optužnicom se terete da su 25. marta 2018. godine u smeće bacili Davidov donji veš, koji je tokom obdukcije skinut s njegovog tela. Svi odevni predmeti i drugi tragovi prevezeni su u policijski depo u PU Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje odakle je donji veš nestao.

- U nameri da spreče ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz - navodi se u optužnici.

BONUS VIDEO:

Smena pripadnika Rosu na administrativnom prelazu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)