NAJOPASNIJI UDAR DO SADA NA RS: DŽaferović traži od Šmita da smeni Dodika

Novosti online

31. 08. 2021. u 13:53

BOŠNjAČKI član Predsedništva BiH Šefik Džaferović pozvao je danas visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokrene pitanje smene srpskog člana Milorada Dodika kako bi se, kako kaže, odblokirao rad kolektivnog šefa države.

НАЈОПАСНИЈИ УДАР ДО САДА НА РС: Џаферовић тражи од Шмита да смени Додика

Foto: Tanjug

Džaferović je nakon današnje sednice Predsedništva BiH, kojoj je prisustvovao Dodik, rekao da je srpski član Predsedništva protiv svih tačaka, a da su na dnevnom redu bile uglavnom one vezane za spoljnu politiku i bezbednost.

- Nismo usvojili ni jednu odluku. Većina tačaka dnevnog reda su se odnosile na spoljnu politiku, tu je gospodin Dodik glasao protiv, one idu u drugi krug glasanja. Za tačke koje se tiču bezbednosti potreban je konsenzus - rekao je Džaferović novinarima u Sarajevu, preneli su sarajevski mediji.

On je rekao da očekuje reakciju međunarodne zajednice budući da se, kako kaže, radi o blokadi.

- Radi se o očiglednoj blokadi Predsedništva. Nismo mogli imenovati ambasadore, dati agremane ambasadorima drugih zemalja. Radi se, osim blokade i o svojevrsnoj zloupotrebi”, rekao je Džaferović i dodao:

- Očekujem od visokog predstavnika da pomogne BiH da profunkcioniše, uključujući i smenu (Dodika) - zaključio je Džaferović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

NOVA CENA HLEBA OD PETKA: Biće još jeftiniji - evo koliko će koštati Sava