ROĐENA ZDRAVA BEBA U BIJELJINSKOJ KOVID BOLNICI: Porodilja pozitivna, dobro se oseća

V. Mitrić

14. 08. 2021. u 19:06

U KOVID bolnici u Bijeljini je obavljen je porođaj “carskim rezom” i nakon zahvata majka i beba se osećaju dobro.

РОЂЕНА ЗДРАВА БЕБА У БИЈЕЉИНСКОЈ КОВИД БОЛНИЦИ: Породиља позитивна, добро се осећа

Foto V. Mitrić

Rođena je zdrava devojčica, teška 3.040 grama, visoka 49 centimetara.

Porođaj je obavio ginekolog dr Milivoje Pelemiš, uz asistenciju kolege dr Zorana Despotovića, anesteziolog je bio dr Dalibor Stojanović, a pedijatar dr Vesna Stajić, uz tim anestetičara bijeljinske bolnice.

-Majka je u toku noći primljena zbog bolova i na brzom testu je bila pozitivna, na prijemu je imala je blago povišenu temperaturu (37,6). Potvrđen je pozitivan PCR test. Nakon operativnog zahvata majka je smeštena u Kovid bolnicu, oseća se dobro, nema simptome kovida 19, a beba, pošto je nalaz brzog testa negativan, je u izolacijskom delu na pedijatriji. Porodilja, kao ni otac bebe nisu vakcinisani - rekao je dr Pelemiš.

Nakon jednoipomesečene pauze, tačnije od 26. juna, u četvrtak je hospitalizovan prvi pacijent sa težim oblikom kovid 19. Pacijent je starije životne dobi (72). Od ranije se bolesnik leči zbog poremećaja srčanog ritma, povišenog krvnog pritiska, rodom je iz Janje. Radi se o bolesniku koji je kovid pozitivan sa obostranom upalom pluća i izraženom respiratornom insuficijencijom. Bolesnik nije vakcinisan.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 12 osoba pozitivnih na virus korona. Posednjih dana u Bijeljini povećava se broj zaraženih, a stopa pozitivnosti je veća od 50 odsto. Među novozaraženim najviše je osoba mlađe i srednje životne dobi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)