POVRATAK KORONE U BIJELJINU: Devet novozaraženih, prvi teži slučaj posle mesec dana pauze

V. Mitrić

13. 08. 2021. u 02:38

NAKON više od mesec dana pauze u bijeljinskoj Kovid bolnici je zbrinut prvi pacijent sa težim oblikom zaraze virusom korona,rekao nam je šef Kovid bolnice u Bijeljini primarijus dr Mikajlo Lazić.

ПОВРАТАК КОРОНЕ У БИЈЕЉИНУ: Девет новозаражених, први тежи случај после месец дана паузе

Foto V. Mitrić

Dr Lazić ističe da je menadžment bolnice na čelu sa direktorom profesorom dr Zlatkom Maksimovićem u prethodnom periodu preduzeo niz aktivnosti na adaptaciji postojećih zgrada za prijem novih bolesnika oboljelih od kovida 19.

-Poslednjeg pacijenta u Kovid bolnici imali smo 26. juna i ovaj miran period smo iskoristili za adaptaciju Kovid 1 bolnice gde smo proveli medicinske gasove čime smo dobili još 47 novih mesta za bolesnike koji zahtevaju mehaničku podršku. Dezinfikovali smo sve prostorije, snabdevanje lekovima je obnovljeno, tako da naša Bolnica spremno dočekuje najavljeni novi talas koronavirusa - izjavio je dr Lazić.

Foto V. Mitrić

U bolnici “Vračevi" je održan sastanak bolničkog Kriznog štaba u proširenom sastavu sa kliničkim epidemiologom profesorom dr Biljanom Mijović na kom je, između ostalog, razmatrana trenutna epidemiološka situacija i dogovorene aktivnosti na zaštiti od intrahospitalnih infekcija kovida 19.

Profesorka Mijović je navela da se u poslednjih nekoliko dana epidemiološka situacija u Bijeljini pogoršava, ističući kao zabrinjavajući podatak stopu pozitivnosti jučerašnjeg dana u ovom gradu koja je iznosila 43 odsto.

-Prema podacima kojima raspolažem među zaraženima nije bilo vakcinisanih osoba. Cilj vakcinacije jeste da se izbegnu teži oblici bolesti, te je ovo posljednji trnutak da ubrzamo proces imunizacije jer je dokazano u celom svetu da je imunizacija jedini način da se izborimo sa pandemijom - naglasila je profesor dr Biljana Mijović. Ona je navela da će na nivou Republike Srpske biti formiran obrazac prema kojem će se biti moguće pratiti podatke o broju vakcinisanih među zaraženim osobama.

U Bijeljini je registrovano devet novih slučajeva zaraze korona virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)