OŠTAR ODGOVOR IZ KABINETA SRPSKOG ČLANA PBIH: Sednica Predsedništva nije održana, Dodik nije dao saglasnost!

S. M.

10. 08. 2021. u 11:24 >> 11:47

IZ Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH oštro su demantovali informaciju da je održana telefonska sednica ovog tela, ističući da je to još jedna laž očigledno plasirana s ciljem pokušaja razbijanja srpskog jedinstva u Republici Srpskoj.

ОШТАР ОДГОВОР ИЗ КАБИНЕТА СРПСКОГ ЧЛАНА ПБИХ: Седница Председништва није одржана, Додик није дао сагласност!

Foto: EPA

Iz Kabineta srpskog člana Predsedništva rekli su  da za imenovanje članova Upravnog odbora Centralne banke BiH, što je bilo predviđeno dnevnim redom telefonske sednice, mora postojati saglasnost sva tri člana Predsedništva, odnosno moraju biti svi "za", a apsolutno je jasno svima da ni te saglasnosti nije bilo, jer je srpski član protiv produženja njihovog mandata, tako da od danas Upravni odbor Centralne banke BiH ne postoji.

Istaknuto je da je laž o navodnom održavanju sednice i navodnom učešću srpskog člana Predsedništva u njenom radu plasirana u sarajevske medije iz zgrade Predsedništva BiH.
Prema navodima iz Kabineta, sramotno je da iz jedne takve institucije dolaze ovakve neistine koja bi trebalo da bude ozbiljna institucija, a ne da se bavi podvalama i politikantstvom.
-Na njihovu žalost, tim dezinformacijama sigurno neće doprineti razbijanju srpskog jedinstva, naprotiv, samo će ga učvrstiti, poručili su iz Kabineta srpskog člana Predsedništva.
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nije dao saglasnost za održavanje telefonske sednice Predsedništva BiH, istakao je savetnik za unutrašnju politiku srpskog člana Predsedništva Radovan Kovačević.
-Da bi bila održana telefonska sednica Predsedništva BiH, potrebna je saglasnost sva tri člana. Dodik nije dao saglasnost za održavanje, a prijedlog dnevnog reda nije uopšte ni razmatran, naveo je Kovačević na svom "Tviter" nalogu.
Prema njegovim rečima, jasno je da je jedini cilj ove podvale razbijanje srpskog jedinstva.
-Mi nećemo nasesti - poručio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!