JEDNOMESEČNI PRITVOR ZBOG POKUŠAJA UBISTVA? Predlog tužilaštva posle ranjavanja poslanika SDS u Prnjavoru

N. ĐURIĆ

02. 08. 2021. u 22:18

PRNJAVORČANINU Petru Staniću (69), osumnjičenom da je hicima iz pištolja pokušao ubiti narodnog poslanika Miladina Stanića (60), predložen je jednomesečni pritvor.

ЈЕДНОМЕСЕЧНИ ПРИТВОР ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА? Предлог тужилаштва после рањавања посланика СДС у Прњавору

Foto: N. Đurić

Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva nakon ispitivanja Petra Stanića stavio je predlog za određivanje pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo pokušaj ubistva.

Osumnjičeni se tereti i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Osumnjičeni je u nedelju 31. jula, oko 16.55 časova, u mestu Kremna, zaseok Piplići, opština Prnjavor, pucao iz pištolja u nameri da ubije oštećenog M.S. Tom prilikom oštećeni je zadobio telesnu povredu. Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mestu nosio vatreno oružje, za koje nema oružni list odnosno, dozvolu za držanje – obrazložili su u Tužilaštvu.
Tužilac je stavio predlog za određivanje pritvora „zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično delo“.
Predlog tužioca Okružnom banjalučkom sudu podnet je i  iz razloga vanrednih okolnosti jer je „reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posledice krivičnog dela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda - uznemirenjem javnosti“.
O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.
Kako su „Novosti“ pisale, Petar Stanić je uhapšen u nedelju zbog osnovane sumnje da je na Miladina Stanića, zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, na lokalnom putu, ispalio više hitaca iz puštolja. Jedan rikošet metak pogodio je Miladina u prst desne ruke i lakše ozledio, što nam je potvrđeno u prnjavorskom Domu zdravlja.
Povređeni Stanić je šef poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)